StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

"Мити щодня": фахівець пояснила, для чого насправді потрібен бальзам для волосся

22 лютого 2024, 18:59оновлено 23 лютого, 10:37
Трихолог пояснила велику помилку, яку люди роблять під час миття голови - варто мити голову щодня.
'Мити щодня': фахівець пояснила, для чого насправді потрібен бальзам для волосся
Як правильно мити волосся / колаж: Главред, фото: pexels

Існує стільки порад щодо найкращих способів догляду за волоссям, щоб отримати зволожені пасма мрії. Деякі експерти радять не мити голову щодня, стверджуючи, що це насправді робить наше волосся більш жирним, тоді як інші кажуть, що таким чином можна пошкодити наші пасма, якщо використовувати на них занадто агресивні засоби.

Прочитайте також цей матеріал: Дивовижний спосіб укладання волосся гарантує відсутність пухнастих локонів. Волоссю потрібно дати висохнути на повітрі.

Трихолог поділилася, чому вона вважає, що люди повинні мити голову щодня або принаймні через день. Виявилося, що для цього є серйозна причина, передає The Mirror.

відео дня

Фахівець розповіла, що є багато поширених помилок, які жінки можуть робити під час догляду за волоссям і шкірою голови. Один із найпоширеніших міфів полягає в тому, що не потрібно часто мити шампунь, однак, трихолог наголосила, що необхідно мити волосся кожного дня.

"Це неправда, що занадто часте миття волосся висушує його. Ваше волосся отримує зволоження з води та атмосфери навколо нього. Не забувайте, що ваша шкіра голови - це шкіра, як і будь-яка інша частина тіла, і ми постійно втрачає клітини шкіри. Єдиний спосіб усунути їх, а також забруднення з навколишнього середовища та піт - мати хороший шампунь", - зазначила фахівець.

Вона вважає, що весь цей бруд збирається на шкірі голови, оскільки це багате на ліпіди вологе середовище. Не потрібно забувати, що у нас в організмі є дріжджі, які природно живуть на нашій шкірі голови. Вони можуть розростатися та спровокувати появу лупи. Тож варто дотримуватись, щоб шкіра голови була чиста і здорова.

Шкірне сало, яке збирається на шкірі голови, може зробити волосся млявим і ламким, а шкіра голови матиме неприємний запах. Щоб уникнути цього, переконайтеся, що ви правильно миєте волосся та шкіру голови.

"Коли ви миєтеся шампунем, не просто грубо тріть руками маківку та волосся, просто засуньте пальці під волосся та помасажуйте, спінюючи шампунь. Це допоможе послабити клітини шкіри та отримати хороше ретельне очищення", - пояснила вона.

Трихолог рекомендує обов’язково застосовувати кондиціонер кожного разу, коли миєте голову. Це дуже важливо використовувати його кожного разу, оскільки він допомагає закрити кутикулу на зовнішній стороні стрижня волосини та захистити внутрішню кору волосся та допомагає йому утримувати зволоження.

Варто також пам'ятати, що потрібно бути обережними під час сушіння волосся рушником. Не можна терти його рушником - це велика помилка. Необхідно промокнути та віджати рушником волосся і намагатися уникати тертя.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти