StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Що додати у воду для миття підлоги: 10 "домашніх" засобів, щоб поверхня сяяла і приємно пахнула

16 вересня 2022, 02:45
У пошуку способів, з чим можна мити підлогу для ідеальної чистоти, не біжіть у магазин. У вас на кухні та в аптечці точно є кілька засобів, які допоможуть.
Мытье полов, уборка в доме, сода, уксус
Що додати у воду для миття підлоги/ ua.depositphotos.com, pixabay.com

Підлога – одне з найбільш забруднених місць у кожному домі. І хоч господині й господарі приділяють для неї основну увагу, досягнути ідеальної чистоти не завжди вдається. Навіть після миття достатньо буде пройтися по підлозі у білих шкарпетках, і стане зрозуміло, що до "рівня ідеальності" ще досить далеко. Тому часто у голові засідає питання, як мити підлогу, щоб на ній не було пилу і розводів, а поверхня просто сяяла?

У магазинах є великий вибір різних засобів для миття підлоги. Проте багато з них не такі вже й дешеві. Але помити підлогу ідеально цілком можливо і своїми силами, застосовуючи прості домашні засоби, які за якістю виконання такого завдання не поступляться навіть дорогій магазинній "хімії".

Що додати у воду для миття підлоги, щоб досягнути ідеальної чистоти

Для досягнення такої ідеальної чистоти, щоб підлога аж сяяла, можна скористатися декількома простими засобами, які у більшості з нас є вдома.

відео дня

1. Розчин оцту

200 г оцту потрібно розчинити у 4 літрах води і помити підлогу таким розчином. Цей спосіб допоможе не лише добре очистити, а й знезаразити поверхню.

Проте потрібно пам’ятати, що оцет стирає віск. Тому застосовувати його на дерев’яній підлозі, яка має таке покриття, не варто. Також розчин оцту не підійде для миття підлоги з граніту і мармуру.

Цим способом можна користуватися, якщо у вас вдома вінілова підлога, ламінат або плитка.

2. Яблучний оцет

Застосування таке ж, як і у попередньому способі. Яблучний оцет, як і звичайний, добре знезаражує підлогу. Він підходить для усіх типів покриттів і гарно прибере різні плями.

Що додати у воду для миття підлоги: 10 'домашніх' засобів, щоб поверхня сяяла і приємно пахнула
Підлогу можна помити з розчином яблучного оцту/ ua.depositphotos.com

3. Нашатирний спирт

Половину пляшечки нашатирного спирту потрібно розчинити у 10 літрах води (якщо використовуєте менше води, просто приблизно розрах*йте відповідну пропорцію). Цим розчином ретельно протріть підлогу

Такий засіб не лише гарно видаляє різні забруднення, а й допоможе прибрати з підлоги неприємні запахи.

4. Ефірна олія

Тут можна застосувати свою фантазію на повну, і підібрати саме ті ефірні олії, запах яких вам подобається найбільше. Їх потрібно додавати у воду під час миття підлоги у розрахунку 35 крапель на 5 літрів води.

Кількість крапель ви можете регулювати самі залежно від того, наскільки сильний запах має та чи інша ефірна олія. Так, із досить "пахучими" оліями краще не переборщити, щоб потім не довелося ще й провітрювати приміщення після такого прибирання.

5. Розчин оцту та двох ефірних олій

Такий спосіб допоможе водночас і продезінфікувати підлогу, і створити гарний запах у приміщенні.

Потрібно у 10 літрів води додати 30 мл білого оцту, а також по 10 крапель олії лаванди і чайного дерева. Таким розчином помити підлогу по всій квартирі чи будинку.

6. Розчин ополіскувача для білизни

Потрібно розвести у воді невелику кількість ополіскувача для білизни і помити таким розчином підлогу. Після цього вона ще декілька днів зберігатиме блиск, а у приміщенні залишиться приємний запах.

Що додати у воду для миття підлоги: 10 'домашніх' засобів, щоб поверхня сяяла і приємно пахнула
Для миття підлоги можна застосувати ополіскувач для білизни/ ua.depositphotos.com

7. Сода

У 5 літрах гарячої води потрібно розчинити пів склянки соди і ретельно перемішати, далі розчином вимити підлогу. Такий спосіб ідеально підходить для миття паркету.

8. "Домашній гель" для кахлю

Щоб добре відмити кахель, можна приготувати домашній гель з декількох інгредієнтів. На тертці потрібно натерти половину шматка господарського мила і викинути стружку в 1 літру теплої води. Далі воду підігріти на плиті, аж поки стружка не розчиниться повністю.

Розчин зняти з вогню і додати туди 3 столові ложки порошку гірчиці і таку ж саму кількість харчової соди, усе перемішати.

Останній інгредієнт – аміак. У розчин додаємо 4 столові ложки аміаку, усе перемішуємо, закриваємо кришкою і залишаємо настоятися на декілька годин.

Працювати з таким розчином краще у гумових рукавичках.

Пасту, яка утвориться, можна застосовувати, якщо потрібно відмити сильні забруднення на кахлі. Гель-пасту наносимо на забруднення на 15 хвилин, і потім змиваємо водою.

9. Молоко і вода

Потрібно змішати обидва інгредієнти у рівних пропорціях і протерти розчином підлогу. Найкраще такий спосіб підходить для ламінату.

10. Вода з-під картоплі

Вода, у якій варилася картопля, допоможе відмити лінолеум. Її потрібно змішати у рівних кількостях з проточною водою, і потім добре помити підлогу цим розчином.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти