StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Навіщо в спекотну погоду люди залишають ложку цукру в саду: відповідь здивує наповал

12 серпня 2023, 21:41оновлено 13 серпня 2023, 18:49
17782
З одного боку, це звучить дивно, враховуючи, що цукор приваблює мурах і ос, і ми, як правило, не хочемо, щоб вони повзали та дзижчали у нашому саду.
цукор, сад
Навіщо в жарку погоду потрібно залишати ложку цукру в саду? / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Цього літа варто намагатися якомога частіше залишати в саду ложку цукру, особливо в спекотну погоду. Цей маленький жест може значно допомогти одному з найважливіших жителів усіх наших садів.

Як пише Mirror, це звучить дивно, враховуючи, що цукор приваблює мурах і ос, і ми, як правило, не хочемо, щоб вони повзали та дзижчали у нашому саду. Але є одна істота, яка вам за це буде дійсно вдячна. Незалежно від того, чи любите ви цих комах, але факт полягає в тому, що бджоли відіграють важливу роль у нашому житті.

Майже третина їжі, яку ми їмо, запилюється цими комахами. Саме бджоли відповідають за харчування 90 відсотків населення світу. Якщо їх не буде в нашій екосистемі, то людство матиме величезну проблему. Вже зараз кількість бджіл на планеті різко скоротилася через зміну клімату, урбанізацію, а також використання людиною пестицидів.

відео дня

"Якби бджоли зникли з лиця землі, людям залишилося б жити лише 4 роки. Цієї пори року бджоли часто можуть виглядати так, ніби вони вмирають або мертві, однак це далеко не так. Бджоли можуть втомитися, і їм просто не вистачає енергії, щоб повернутися у вулик. Якщо ви знайшли вдома втомлену бджолу, простий розчин цукру та води допоможе оживити її. Просто змішайте дві столові ложки цукру з однією столовою ложкою води та покладіть на ложку, до якої бджола могла б дотягнутися. Суміш води та цукру дасть втомленій бджолі необхідну енергію", - сказав один із найзнаменитіших у світі провідних натуралістів Девід Аттенборо.

Нагадаємо, раніше Главред розповідав, що жінці на ім'я Ада Деніел нещодавно виповнилося аж 108 років. Коли у неї запитали, у чому ж її секрет довголіття, вона із посмішкою на вустах заявила, що її секрет довголіття полягає у тому, що вона мала собак замість дітей.

Також Главред розповідав, що 27-річна Еріка та 30-річний Френк Деріз зі штату Нью-Джерсі, США, пишаються тим, що включили свого улюбленого собаку до головних життєвих подій. Зокрема, золотистий ретривер Бо йшов з молодятами до вівтаря на їхньому весіллі, вгадував стать майбутньої дитини й навіть вибирав ім'я для малюка.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти