StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Слимаки оминатимуть город десятою дорогою: які харчові відходи треба розкласти на грядках

9 травня 2024, 12:10оновлено 11 травня, 10:21
56223
Такі харчові відходи ми звикли викидати у смітник, а насправді вони можуть стати у нагоді, якщо ви шукаєте спосіб, як боротися з слимаками народними методами.
Капуста, девушка, огород
Які харчові відходи треба розкласти на грядках від слимаків/ колаж: Главред, фото: скрін, depositphotos.com/ua

Слимаки на грядках або у саду можуть не лише дратувати своєю присутністю, а й шкодити рослинам які там ростуть. Є різні способи, як відлякати слимаків. Але один із них відомий небагатьом і здивує своєю винахідливістю та ефективністю. До того ж такий спосіб гуманний – слимаки залишаться живими, просто обходитимуть ваші грядки та сад стороною.

Радимо також прочитати матеріал: Відшукати горобця за 7 секунд зможуть лише люди із "зором яструба": складна загадка

Якщо ви шукаєте те, що відлякує слимаків, то варто звернути увагу на один вид харчових відходів, який ми звикли постійно викидати. Для відлякування слимаків можна скористатися потовченою яєчною шкаралупою, зазначають експерти Rentokil, пише The Mirror.

відео дня

"Подрібнена яєчна шкаралупа є чудовим домашнім засобом від слимаків. Це тому, що слимаки не люблять пересуватися через гострі предмети, хоча це не неможливо для них, вони просто віддають перевагу оминати такі предмети", – зазначається в онлайн-блозі Rentokil.

Коли ви використали яйця для приготування їжі, їхню шкаралупу можна подрібнити на шматочки та розкидати навколо грядок, саду або окремо навколо певних рослин, які ви хочете захистити від слимаків.

Така процедура може мати ще один позитивний наслідок – кальцій, який міститься у яєчній шкаралупі, може принести користь ґрунту, знижуючи його кислотність, що дуже добре позначиться на рості рослин.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Слимаки оминатимуть город десятою дорогою: які харчові відходи треба розкласти на грядках
Які рослини можна вирощувати спільно/ Інфографіка: Главред

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти