StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Варити чи не варити: як правильно заморозити гриби для довгого зберігання

17 серпня 2024, 12:56оновлено 17 серпня, 14:23
1103
Заморожені гриби можуть зберігатися до 6 місяців. Головне - правильно їх підготувати до заморожування.

Гриби
Як правильно заморожувати гриби / Колаж: Главред, фото: pixabay

Гриби - універсальний інгредієнт, вони надають м'ясисту текстуру і пікантний смак багатьом стравам, особливо вегетаріанським або веганським. Якщо ви закупили гриби про запас або любите робити заготівлі, то, можливо, тепер ставите питання, чи можна заморозити гриби і зберегти їх на тривалий термін.

Як підготувати гриби до заморожування

Чи потрібно мити гриби перед тим як заморозити? Насамперед гриби потрібно помити, оскільки на них могла залишитися земля або інше сміття, пише сайт It's a veg world after all.

відео дня

Далі їх необхідно порізати скибочками. Маленькі гриби можна заморожувати цілком.

Печериці та білі гриби нарізають четвертинками, а більшість інших грибів, включно з шиїтаке, портобелло або гливи - скибочками.

Чи потрібно варити печериці перед заморожуванням? Бажано гриби приготувати на пару або обсмажити протягом 3-5 хвилин.

Після того, як приготовані гриби охолонуть, перекладіть їх в один шар на деко, застелене папером. Помістіть його в морозилку. Заморожувати гриби потрібно впродовж однієї-двох годин.

Заморожені гриби потрібно перекласти в пакети і зберігати в морозильнику до 6 місяців.

Гриби краще зберігати в пакетах або контейнерах
Гриби краще зберігати в пакетах або контейнерах / itsavegworldafterall.com

Як готувати гриби для заморозки

Гриби можна готувати на пару або обсмажувати перед заморожуванням.

Якщо ви хочете готувати їх на пару, то налийте воду в каструлю і доведіть її до кипіння. Помістіть у каструлю кошик для приготування овочів на парі, додайте гриби, накрийте кришкою і готуйте 3-5 хвилин.

Якщо ви хочете обсмажити гриби, готуйте їх на сковороді з невеликою кількістю оливкової олії впродовж приблизно 5 хвилин. Дайте їм повністю охолонути, перш ніж виконувати інші кроки, зазначені вище.

Чи можна заморожувати печериці та інші гриби в сирому вигляді

Багатьох цікавить, чи можна сирі гриби просто покласти в морозилку? Звісно, ви можете заморозити гриби сирими і пропустити етап приготування на парі або процес обсмажування. Однак заморожені сирі гриби, як правило, стають дуже м'якими під час приготування, оскільки вони вбирають багато води.

Якщо ви використовуєте їх у гарячих стравах, таких як супи або запіканки, де їхня текстура не має значення, то ви можете заморозити їх сирими. В іншому разі гриби краще злегка приготувати перед заморожуванням.

Як довго можна зберігати заморожені гриби?

При правильному приготуванні та зберіганні в пакетах для заморозки, з яких видалено максимальну кількість повітря, заморожені гриби можуть зберігатися до 6 місяців.

Варити чи не варити: як правильно заморозити гриби для довгого зберігання
Скільки можна зберігати консервацію / Главред

Як використовувати заморожені гриби

Заморожені гриби найкраще використовувати лише в гарячих рецептах. Використовувати гриби в сирому вигляді небажано. Також вони не підійдуть для запікання.

Заморожені гриби зазвичай не потрібно розморожувати перед додаванням у суп, різотто, запіканку або пасту.

Єдиний нюанс: потрібно збільшити час приготування на кілька хвилин, щоб вони повністю приготувалися, а зайва вода - випарувалася.

Блог It's a Veg World After All - що про нього відомо

Блог It's a Veg World After All веде Ліззі Стрейт - дипломована дієтологиня, авторка кулінарних книжок і прихильниця вегетаріанства. Мешкає в Міннеаполісі, штат Міннесота, США.

"Мій блог, що став бізнесом, - моя пристрасть. Як експертка в галузі харчування, я втілюю поради з харчування у життя. Я тут, щоб допомогти вам їсти овочі простими і абсолютно смачними способами і освоїти приготування їжі, планування харчування та багато іншого", - пише Ліззі.

За її словами, щойно люди починають їсти більше овочів, відбуваються дивовижні речі.

"На своєму досвіді я бачила, як овочі можуть поліпшити здоров'я і підняти настрій", - додала дієтологиня.

Ліззі Стрейт отримала ступінь магістра в галузі харчування людини в Університеті Дрекселя (Філадельфія, Пенсільванія) і пройшла стажування з дієтології в Minneapolis VA Healthcare System. Після складання іспиту RDN працювала амбулаторним дієтологом-телемедиком, перш ніж повністю присвятити себе блогу It's a Veg World After All.

Раніше Главред писав, що гриби можна не лише купити в магазині або зібрати в лісі, а й виростити на власному балконі. Що ж потрібно для вирощування печериць у домашніх умовах, читайте в матеріалі: Урожай буде приголомшливим: як вирощувати печериці на балконі.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти