StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

У саду буде справжній килим із квітів: топ-5 багаторічників для пишної клумби

13 квітня 2024, 15:12
18057
Ці невибагливі квіти неймовірно красиві, цвітуть дуже рясно і так, що не видно листя.
Квіти-багаторічники
Квіти-багаторічники - ідеальний варіант для яскравої та пишної клумби / Колаж: Главред, фото: скріншот

Красива яскрава клумба - прикраса будь-якого саду. Щоб квіти радували око і при цьому не вимагали особливого догляду, варто посадити невибагливі багаторічники. Їх не потрібно садити на розсаду, оскільки квіти можна легко виростити прямим посівом у ґрунт у квітні або в травні.

До слова, якщо у вас у саду ще немає клумби і ви не знаєте, як її зробити з підручних засобів, читайте матеріал: Що можна зробити зі старої ванни: 4 фантастичні ідеї.

Отже, які невибагливі квіти посадити на клумбі? Це арабіс, аубріеція, ясколка, аліссум скельний, гвоздика трав'янка. Вони добре ростуть на малородючому піщаному ґрунті й цвітуть у вигляді щільного квіткового килима. Також вони приживуться серед каменів, піску, на альпійській гірці або вздовж бордюру. Головне - щоб місце було максимально сонячним.

відео дня

Арабіс - красива багаторічна рослина, яка зацвітає в травні й тішитиме око приблизно місяць. Ця рослина цвіте дуже рясно та має вигляд білої, пухнастої, яскравої хмаринки. Клумба з квітучим арабісом має дуже красивий та ошатний вигляд.

Арабис
Арабіс / Фото: pixabay.com

Аубріеція (Абріета) - ще один багаторічник, який також можна одразу висадити у відкритий ґрунт. Зацвітає трошки пізніше, ніж арабіс. Висаджувати його можна не лише на клумбі, а й уздовж доріжки. Аубріеція невибаглива у догляді, не потребує підгодівлі. Якщо рослина сильно розростається, її потрібно трохи підрізати.

Аубріеція (Абріета)
Аубріеція / Скріншот

Ясколкаповстяна - невибагливий, швидко зростаючий, килимовий багаторічник. Його висота - від 15 до 30 см і діаметр - до 60 і більше см. Ясколка виглядає як килим сріблясто-сірого кольору. При цьому рослина має декоративне листя. Зацвітає на початку літа.

Навіть без догляду буде активно цвісти кожен сезон. Полив потрібен лише особливо в посушливий період. Стійка до хвороб і добре переносить зиму.

Фетровий борсук
Ясколка повстяна / Фото: sad.biz.ua

Аліссум скельний - частий гість у різних рокаріях і альпінаріях. Цю рослину дуже люблять ландшафтні дизайнери. Цвіте аліссум насиченим жовтим кольором і має приємний аромат. Квіти пахнуть медом і ваніллю.

Виростити аліссум дуже легко прямим посівом у ґрунт. Місце для посадки має бути сонячне, а ґрунт - піщаний.

У дикій природі аліссум росте на скелях, на гірських схилах, поблизу гірських річок, водойм.

Аліссум скельний
Аліссум скельний / Скріншот

Гвоздика трав'янка. Цю рослину дуже люблять садівники, бо завдяки їй можна прикрасити сади, парки, альпійські гірки, надавши ділянці незвичайного дизайну. Гвоздику трав'янку застосовують і для оформлення садових доріжок - з них виходить дуже красивий природний бордюр.

Садити у відкритий ґрунт насіння можна в травні. Забарвлення у гвоздики біле, а серцевина - малинова або темно-рожева. Крім того, ці квіти мають насичений пряний аромат. Цвіте культура з червня до останніх чисел серпня.

Гвоздика трав'янка
Гвоздика трав'янка / Скріншот

Раніше Главред писав, коли потрібно садити тюльпани, щоб отримати неймовірний урожай квітів.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти