StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Три кухонні відходи зроблять квіти гортензій яскравими: жінка поділилась лайфхаком

18 березня 2024, 11:01оновлено 20 березня, 22:27
Замість хімічних добрив, які можуть шкодити навколишньому середовищу, ви можете використовувати натуральні інгредієнти, які знайдуться на вашій кухні.
Три кухонні відходи зроблять квіти гортензій яскравими: жінка поділилась лайфхаком
Як виростити пишні гортензії за допомогою кухонних залишків / Колаж: Главред, фото: pixabay.com

У літню пору гортензії прикрашають сади великими різнокольоровими квітами. Якщо ви коли-небудь милувалися цими вражаючими квітами, можливо, ви задавалися питанням, як досягти таких результатів. Засновниця The Waddle and Cluck Ліндсі Честейн, блогу про все, що стосується дому та саду, поділилася кількома порадами для Express.co.uk.

Вона стверджує: "Гортензії виробляють найкращий цвіт, який має інтенсивний колір, якщо їх постійно підживляти добривом".

Якщо вас цікавлять поради щодо садівництва, прочитайте матеріал Главреду: Яка маловідома помилка дуже швидко вбиває кімнатні рослини: про це знають одиниці.

відео дня

Внесення добрив є важливою частиною догляду за гортензіями. Добрива гарантують, що гортензії отримають поживні речовини, необхідні для приголомшливих квітів, які ми всі обожнюємо. Однак замість того, щоб покладатися виключно на куплені в магазині варіанти, наповнені хімікатами, вона рекомендує використати кухонні залишки, щоб "виростити яскраві квіти гортензії".

"Багато звичайних залишків їжі є натуральним джерелом добрив, наповнених поживними речовинами, яких жадають гортензії", - сказала Ліндсі.

Одним із перших кухонних інгредієнтів, який можна використовувати для своїх гортензій, є яєчна шкаралупа. Досвідчена садівниця сказала: "Яєчна шкаралупа є одним із основних кухонних відходів, який є чудовим підживленням для гортензій".

Яєчна шкаралупа діє як природне добриво, яке допомагає рослинам поглинати більше поживних речовин і води з ґрунту, що призводить до більшого цвітіння. Подрібніть порожні шкаралупи в порошок і висипте їх навколо кущів гортензії як доповнення до грунту, багатого кальцієм.

Другий предмет домашнього вжитку – це кавова гуща. Ліндсі зазначила, що вона "забезпечує здорову дозу азоту для пишного росту та інтенсивного кольору гортензій".

Органічні речовини в кавовій гущі покращують структуру ґрунту та допомагають утримувати воду, а також підтримують здорову мікрофлору. Кофеїн, який міститься в кавовій гущі, діє як природний стимулятор, покращуючи засвоєння поживних речовин, що призводить до більш здорових і сильних рослин.

Останнім кухонним продуктом, який можна використовувати для гортензій, є кислі залишки їжі.

"Кислотність гортензій виграє, тому кислі залишки їжі, як-от шкірка цитрусових або бадилля ананаса, працюють чудово", - пояснила Ліндсі.

Підживлення шкіркою цитрусових, багатою калієм, фосфором і азотом, допоможе вашим гортензіям не тільки вижити, але й пишно цвісти. Щоб використовувати їх для підживлення, дайте шкіркам повністю висохнути перед використанням, щоб запобігти розвитку цвілі.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти