StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Коли потрібно садити тюльпани: простий лайфхак для неймовірного урожаю квітів

24 листопада 2023, 04:00
5757
Садовий дизайнер Полліанна Вілкінсон закликає висаджувати тюльпани в листопаді, щоб запобігти хворобам тюльпанів, які можуть завдати шкоди листю і квітам.
Коли потрібно садити тюльпани: простий лайфхак для неймовірного урожаю квітів
Коли потрібно садити тюльпани - лайфхак для неймовірного урожаю квітів / Колаж Главред, фото: pexels

Коли справа доходить до посадки тюльпанів, час має вирішальне значення, якщо ви хочете отримати найкраще з ваших цибулин - і посів у листопаді може допомогти утримати набридливе грибкове захворювання на відстані.

Якщо тюльпани висадити раніше листопада, вони можуть захворіти на "Тюльпанову пожежу", яка спричиняє скручування, в'янення листя і появу коричневих плям, що призводить до гниття як квітки, так і листя. У важких випадках рослини виглядають так, ніби їх обпалило полум'ям, звідки і походить незвична назва, пише Mirror.

Хвороба викликається грибком Botrytis tulipae, який процвітає у вологому середовищі з теплою температурою і високим рівнем вологості. Тому популярну цибулину слід висаджувати в листопаді, коли умови прохолодніші і грибок менш схильний до поширення.

відео дня

Садовий дизайнер Полліанна Вілкінсон (Pollyanna Wilkinson) звернулася в TikTok до підписників, щоб починати висаджувати свої тюльпани. Вона сказала: "Зараз листопад, і я закликаю. Настав час висаджувати тюльпани. Нічні температури стабільно нижче 10°C, тож ви можете висаджувати всі свої цибулини вже зараз".

Гуру садівництва додала: "Просто переконайтеся, що висаджуєте їх принаймні в два-три рази глибше, ніж ваша цибулина". В іншому відео вона сказала: "Просто порада, коли ви вибираєте тюльпани, є ранні квіти і пізні, тому переконайтеся, що ви садите і ті, і інші, так ви отримаєте послідовність кольорів".

Пожежі тюльпанів також можна запобігти, якщо посадити цибулини на більшій відстані одна від одної, щоб забезпечити циркуляцію повітря і не допустити, щоб хворі частини одного тюльпана торкалися іншого, розповіла Поллі Ніколсон в інтерв'ю журналу "Gardens Illustrated". Ротація ділянок, на яких висаджені тюльпани, може запобігти накопиченню хвороб у ґрунті.

Дивіться відео про те, коли потрібно висаджувати тюльпани восени:

@pollywilkinsongarden

IT IS TIME! Get those Tulips, Narcissus, Fritillaries, Crocus, Allium - and all the other spring bulbs in the ground NOW! We’ve been waiting for temperatures to drop consistently below 10c at night, so as long as you live in an area where that’s the case, there’s nothing stopping you - Except the chore of actually planting them…. And for those tight on time, don’t worry, you’ve the whole of November and December to get it done.

♬ original sound - Pollyanna Wilkinson

За її словами, Поллі міняє місцями тюльпани кожні чотири роки: "Грядка, засаджена тюльпанами для зрізання, залишається вільною від тюльпанів протягом трьох років, щоб дати можливість збудникам хвороб, які ховаються в ґрунті, зникнути". Щоб запобігти поширенню грибка потрібно повністю видалити заражені тюльпани і перевірити, чи немає інших сильно заражених тюльпанів на прилеглій території. Заражене листя також слід викинути.

Також вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти