StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Допомога біженцям з України в Німеччині: як дістатися і на що можна розраховувати

22 березня 2022, 14:08
Що дає статус біженця в Німеччині для українців і чи варто його оформляти.
біженці Німеччина
Як отримати статус біженця в Німеччині / ua.depositphotos.com/vot-tak.tv

За даними ООН Україну покинуло понад 3,5 мільйона осіб. В основному це жінки з дітьми Німеччина, стала однією з перших країн Євросоюзу, яка відчинила двері для тисяч українських сімей. Як отримати статус біженця в Німеччині і що для цього потрібно, дізнався Главред.

Про те, які країни приймають біженців з України в 2022 році, читайте в матеріалі: Країни ЄС приймають українців: як отримати статус біженця в Європі.

Як дістатися до Німеччини

Німеччина приймає українців без біометричних паспортів. У країну можна в'їхати за внутрішнім паспортом і свідоцтвом про народження. Таке правило діятиме до 23 травня 2022 року.

відео дня

На даний момент біженці з України до Німеччини можуть потрапити декількома способами:

  • з Польщі на поїзді можна дістатися до Берліна, Франкфурта на Одері, Котбуса і Ганновера;
  • з Будапешта на поїзді через Відень можна дістатися в Мюнхен, Нюрнберг або Пассау;
  • з Праги поїзди їдуть в Дрезден.

Важливо: проїзд на поїзді для українців безкоштовний. Волонтери на вокзалі забезпечать вас харчуванням, необхідними речами та медикаментами.

З Берліна можна виїхати в іншу федеративну землю або інші країни Європи: Бельгію, Францію, Швецію, Словаччину, Данію, Нідерланди та інші. 27 країн Європи відкрили свої кордони для біженців з України.

По приїзду в Німеччину

На вокзалі Берліна необхідно звернутися в намет з табличкою "Welcome Hall Land Berlin" на площі Washingtonplatz. Там скоординують ваші подальші дії, нададуть медичну допомогу, нагодують і забезпечать необхідним.

У центрі прибуття вам зроблять тест на коронавірус і зареєструють. Українці отримують кімнату для ночівлі триразове харчування, необхідні засоби особистої гігієни.

В рамках фінансової допомоги біженцям надається гроші на кишенькові витрати, натуральні виплати, оплата житла, соціальні допомоги.

Важливо: гроші на одного українця видаються в розрахунку 135 євро на людину, пара отримує допомогу в 244 Євро, на кожну дитину додатково 80 євро.

Статус біженця в Німеччині для українців 2022

Щоб подати документи на статус біженця необхідно звернутися в спеціальний центр, адреса якого підкажуть волонтери на місці. Час очікування статусу 6 місяців з посібником 385 євро щомісяця. У період очікування рішення не можна працювати.

У свою чергу, тимчасовий захист у Німеччині українці отримують автоматично. Цей механізм захисту передбачає доступ до ринку праці, медицини та освіти. При бажанні, можна податися на статус біженця.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти