StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Евакуація з Києва: як знайти житло в Україні та за кордоном

11 березня 2022, 16:09
Список корисних посилань для пошуку житла і транспорту
Потяги, Евакуація
Евакуація з Києва / Reuters

24 лютого змінило життя багатьох українських родин. Після початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації багато людей були змушені покинути свої будинки і переселитися по Україні і задуматися про виїзд за кордон.

Главред зібрав корисну інформацію про те, як евакуюватися з Києва і де знайти житло переселенцям і біженцям.

Найдоступніший спосіб евакуації з Києва та інших міст – це поїзд. Повний розклад евакуаційних поїздів Укрзалізниця щодня оновлює на своїй сторінці в Facebook. Дізнатися цю інформацію можна і на сторінках органів місцевого самоврядування.

відео дня

При евакуації пріоритет для дітей, жінок і літніх людей. Потяги курсують навіть під час комендантської години, а також відбувається посадка і відправка пасажирів.

На сайті Прихисток ви зможете знайти житло як в Україні, так і за кордоном. Є пропозиції житла в різних куточках світу від Таїланду, Ізраїлю та Чехії, до Великобританії.

Сайт Ukraine Now пропонує допомогу в перевезеннях. Якщо ви потребуєте транспортування або іншої допомоги волонтери допоможуть вам знайти людину, яка перевезе вас в будь-яку точку країни.

Варто пам'ятати, що при перетині кордону українцям надається три шляхи вирішення ситуації: законне перебування на території ЄС протягом 90 днів, механізм тимчасового захисту і статус біженця. Детальніше можна прочитати тут.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти