StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чому не можна друкувати капсом: просто відповідь на новомодне запитання

12 березня 2024, 15:23оновлено 13 березня, 14:41
"Чому не можна друкувати капсом" - доволі цікаве (і ще не вкрите пилом часу) запитання.
Замок на кришці.
Чому не можна друкувати капсом? / колаж Главред, фото ua.depositphotos.com

Чому не можна писати великими літерами

  • Нечитабельність. Текст, набраний великими літерами, важче читати. Люди звикли до того, що слова мають різні форми, і великі літери знижують контраст між словами, роблячи текст менш помітним. Очі втомлюються швидше під час читання капса, оскільки їм потрібно більше зусиль, щоб розрізняти слова.
  • Неетичний тон. У мережевому спілкуванні використання капса прирівнюється до крику або підвищеного тону. Це може дратувати співрозмовника і відштовхувати від спілкування. У деяких випадках капс може бути сприйнятий як агресія або неповага.
  • Неграмотність. Надмірне використання великих літер може виглядати неграмотно. Це може вказати на брак знань правил російської мови. У деяких випадках капс може спотворити зміст написаного.
  • Недоцільність. У більшості випадків немає необхідності виділяти текст цілком великими літерами. Для цього існують інші способи форматування, наприклад, курсив, жирний шрифт або підкреслення. Використання капса може зробити текст менш привабливим.
  • Винятки. У деяких випадках використання капса може бути виправданим. Наприклад, абревіатури та скорочення часто пишуться великими літерами. Також капс може використовуватися для виділення коротких фраз або слів.

Важливо. Використовуйте капс з обережністю. Переконайтеся, що це дійсно необхідно. Не зловживайте капсом, щоб не відштовхнути співрозмовника і не зробити текст нечитабельним.

Також рекомендуємо прочитати наш матеріал: "Чому не можна наливати на вазі: відповіді на старовинне запитання".

Чому не можна друкувати капсом?

  • Нечитабельність. Текст, набраний великими літерами, важче читати. Люди звикли до того, що слова мають різні форми, і великі літери знижують контраст між словами, роблячи текст менш помітним. Очі втомлюються швидше під час читання капса, оскільки їм потрібно більше зусиль - для того, щоб розрізняти слова.
  • Неетичний тон. У мережевому спілкуванні використання капса прирівнюється до крику або підвищеного тону. Це може дратувати співрозмовника і відштовхувати від спілкування. У деяких випадках капс може бути сприйнятий як агресія або неповага.

Що таке Caps Lock?

Caps Lock (скорочення від англ. capitals lock - "фіксація великих літер", іноді неофіційно називається просто "Caps") - клавіша комп'ютерної клавіатури, призначена для фіксації зміни регістру літер з малих на великі, повідомляє "Вікіпедія".

відео дня
Замок на кришці.

Якщо людина пише капсом

  • Оцініть контекст. Важливо зрозуміти, чому людина використовує капс. Можливо, вона хоче щось підкреслити, виділити або висловити сильні емоції. Не завжди капс означає крик або агресію.
  • Зберігайте спокій. Не варто відповідати на капс капом. Це може призвести до ескалації конфлікту. Зберігайте ввічливість і спокій у своїй манері спілкування.
  • Поясніть свою позицію. Ввічливо поясніть людині, що її манера письма неетична або незручна для вас. Запропонуйте альтернативні способи форматування тексту, наприклад, курсив або жирний шрифт.
  • Ігноруйте. Якщо людина не реагує на ваші слова або продовжує писати капсом, можна її ігнорувати. Не витрачайте час на спілкування з людьми, які нешанобливо до вас ставляться.
  • Завершіть спілкування. У крайньому випадку, якщо людина продовжує поводитися агресивно, можна вийти з розмови. Не варто спілкуватися з людьми, які викликають у вас негативні емоції.

Вас можуть зацікавити такі матеріали:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти