StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Коли садити часник навесні: є одне найважливіше правило

10 квітня 2024, 01:35оновлено 12 квітня, 15:01
Від того, чи буде дотримане це важливе правило, залежить кількість урожаю, який вдасться зібрати.
Огород, чеснок
Коли садити часник навесні/ колаж: Главред, фото: depositphotos.com/ua, unsplash.com

Усі господарі мріють зібрати зі своєї грядки якнайбільше урожаю. Але для того, щоб досягнути такого результату, потрібно знати основні правила вирощування овочів, фруктів та інших плодів. Так, якщо ви хочете зібрати багатий урожай часнику, то першочергово варто знати, коли садити часник навесні. Адже правильний час його садіння має неабияке значення для того, щоб урожай був якнайкращим.

Радимо також прочитати матеріал: Лише люди з високим IQ побачать літеру на малюнку за 8 секунд: складна загадка

Щоб зрозуміти, що уже час садити часник, потрібно стежити за температурою ґрунту. Для цієї рослини важливо, щоб ґрунт прогрівся до +5…+7 градусів. Саме це буде запорукою того, що часник зможе нормально рости. За такої температури у цієї рослинки почне формуватися коріння і рости стебелини.

відео дня

Зазвичай ґрунт до такої температури прогрівається у квітні. Але у залежності від того, як буде себе поводити погода, ґрунт може стати достатньо теплим як на початку місяця, так і в середині.

Як правильно посадити часник

Варто враховувати низку важливих правил та особливостей. Так, першочергово потрібно звертати увагу на те, на якому ґрунті ви збираєтеся садити часник. Найкраще для цієї рослини підходить піщаний ґрунт, адже у нього гарно проникають повітря і вода.

Крім цього, краще садити часник на тих місцях грядки, які добре освітлюються сонцем і немає сильного вітру. У той же час варто уникати низин, де високий рівень вологості.

Перед тим, як садити часник, потрібно перекопати потрібну ділянку та внести туди перегній. Також можна додати комплексні мінеральні добрива і деревний попіл.

Перед садінням зубчики можна замочити у розчині перманганату калію або мідного купоросу і залишити так на 12 годин. Також можна знезаразити часник, помістивши його на дві години у розчин з попелу, який перед цим краще перекип’ятити.

Під час садіння потрібно зробити невеликі борозни, глибина яких повинна становити 3-4 сантиметри. Варто врахувати, що рядки часнику повинні бути один від одного на відстані 30 сантиметрів.

Зубчики в рядку потрібно класти на відстані 10-12 сантиметрів один від одного. Але чим менші зубчики, тим меншою потрібно робити цю відстань. Так, якщо вони середнього розміру, то цей проміжок можна зменшити до 8 сантиметрів.

Після висаджування часнику потрібно загорнути його землею і добре полити водою.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти