StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як закрити щавель на зиму в банках - найпростіший спосіб без консервантів

19 липня 2024, 13:53
196
Щавель дуже цінний літній продукт, яким часто хочеться поласувати і взимку. Для цього потрібно знати, як зберегти довше щавель чи в банках, чи в морозилці.
Щавель в банке
Як зберегти довше щавель у банці і морозилці / Колаж: Главред, фото: flickr, скрін з відео

Щавлеві салати і супи часто спадають на думку у зимову пору, коли більшість овочів та зелені не такі доступні, як влітку. Але досвідчені господині знають, що для приготування улюблених страв у холодну пору можна приготувати закрутки або заготовки ще влітку. І щавель цьому не виключення.

Як закрити щавель на зиму в банках

Українська господиня Інна на YouTube-каналі "Моє подвір'я" розповіла найпростіший варіант, як законсервувати щавель. Для цього потрібно ошпарити банки та кришки окропом протягом 2-3 хвилин, добре промити сам щавель та залишити на декілька хвилин, щоб стекла зайва вода. До нього не потрібно додавати ні солі ні оцту, адже природня кислота рослини є найкращим консервантом.

Підготовлений щавель викладіть у банки, стараючись ущільнити його і залийте холодною криничною водою до краю. Якщо ж у вас немає криниці, можна добре охолодити у холодильнику джерельну воду. Після цього залишається закрити кришку і перевірити, чи не пропускає вона повітря.

відео дня

Господиня попередила, що через деякий час зелений щавель у банці почне змінювати колір на коричневий. Це нормально, адже з нього активно виділятиметься кислота. Головне тримати банки у холодному місці, наприклад, погребі чи холодильнику. Це один з найкращих способів, як найкраще зберегти щавель на зиму. Якщо говорити про те, скільки може зберігатися консервований щавель - це щонайменше один рік.

Чи можна заморожувати щавель та як

Професійні кухарі ж радять щавель заморожувати. У господить одразу виникає чимало питань, як от, чи можна заморожувати сирий щавель. Відповідь однозначна - так. Для цього перебийте відварене листя з водою в блендері і розкладіть його по банках чи силіконових форм. Їх поставте у морозилку до повного замерзання. Тоді дістаньте щавель і складіть у зіп-пакети.

Що таке "Моє подвір'я"?

Моє подвір'я - YouTube-канал української господині Інни, що ділиться досвідом вирощування розсади на підвіконні, овочів та фруктів без застосування хімічних міндобрив та гербіцидів, розповідає про птахівництво, вирощування кролів, нутрій і чорних свинок. Також інна ділиться рецептами домашньої їжі, м'ясної та овочевої консервації. На канал підписались більше 240 тисяч користувачів.

Інші новини про підготовку консервації:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти