StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як перестати розмовляти уві сні: медик розповіла про корисний лайфхак

26 жовтня 2023, 17:28оновлено 29 жовтня 2023, 12:56
756
Коли ви спали поруч з іншою людиною, ймовірно, ви чули, як вона говорить уві сні. Главред з'ясував яка небезпека у говорінні у сні та як це виправити.
Як перестати розмовляти уві сні: медик розповіла про корисний лайфхак
Чим небезпечно розмовляти уві сні - медик розповіла як цього позбутись / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Розмови, які відбуваються уві сні, можуть варіюватися за характером та змістом, і їх можна розглядати як результат різних психологічних, емоційних і фізичних станів. Вони можуть бути невинними і віддзеркалювати поточні думки та страхи, але також існує можливість, що вони становлять небезпеку у певних ситуаціях.

Ось деякі можливі аспекти, які варто врахувати:

  • Розмови, пов'язані з психічними станами: У стані сну можливі розмови, пов'язані з різними психічними станами, такими як страх, тривога, депресія, афазія тощо. Ці розмови можуть бути спровоковані страхами та психологічними проблемами.
  • Сомнамбулізм: У деяких випадках люди можуть виходити з-під впливу сну і починати рухатися, включаючи розмову. Це явище відоме як сомнамбулізм, і воно може бути небезпечним, оскільки людина може робити дії, які навіть загрожують її безпеці.
  • Негативні емоційні наслідки: Якщо розмови уві сні містять негативні емоції або вони спровоковані стресом, то це може призвести до погіршення психологічного стану.

Чому люди говорять уві сні? Про це в ефірі "Сніданку з 1+1" розповіла лікар-невропатолог Тетяна Майкова.

Медик зазначила, що цей розлад відносили взагалі до епілепсії. І вважалося, що це дуже серйозно та дуже небезпечно. Однак уже більше десяти років, як цей розлад, відносять просто до порушень сну. І до епілепсії це не має жодного стосунку.

Лікар-невропатолог вказує на те, що найчастіше сноговоріння зустрічається у дітей. І частіше зустрічається у людей, активних, можливо, навіть тривожних.

За її словами, порушення сну означає, що людина не виспалася, перепрацювала, втомилася. Це означає, що порушено саму структуру сну, і людина вранці не отримує того, що вона має отримати від ночі.

Лікар Тетяна Майкова наголошує, що важливо дотримуватись структури сну, для того, аби уникати їх розладів.

"Структура сну сама по собі має дуже чіткий характер.І є люди, у яких її порушено. Порушення можуть виникати внаслідок біологічних особливостей людини, тобто з вродженими якостями. Також вони з'являються через той спосіб життя, який веде людина".

Також, вам може бути цікаво: Як швидко заснути: психолог розповіла секрет боротьби із безсонням

Лікар-невропатолог додає, що сногоговоріння відбувається в той період, коли у нас можуть рухатися м'язи, тому що в період сновидіння усі м'язи відключені.

"А ось сноговоріння відбувається в такий період, коли м'язи можуть вмикатися. І ось це говорить про те, що не вистачає трохи гальм. Бракує переважних активність систем мозку", - робить висновок лікар.

Вона також розповіла про те, як позбутись від сноговоріння.

Дивіться відео про те, як перестати розмовляти уві сні:

За її словами , потрібно готуватися до сну: сон – це священний період у нашій життєдіяльності, до нього треба готуватись.

За годину до сну треба забрати всі активності. На думку лікаря потрібно:

  • прибрати яскраве світло, екрани, що світяться;
  • не займатися чимось активно, фізично;
  • не пити жодних збудливих напоїв;
  • не вживати їжу.

Для кращого засинання можна почитати, можна просто поговорити з кимось, хто людины приємний перед сном.

Також, на думку Тетяни Майкової дуже важливий ранковий підйом.

"Прокинутися вранці потрібно самому, без будильника. Ранок має бути спокійним. Ось який був ранок, такою буде ваша наступна ніч".

Лікарі також зазначають, що під час сноговоріня будити не потрібно, тому що людина спить, а ви можете дійсно її злякати. Зазначається, що такі приступи, тривають буквально декілька секунд, декілька хвилин, вони проходять самостійно і не відкарбовуються в пам'яті.

Загалом, розмови уві сні можуть бути нормальним явищем, але варто звернути увагу на їхній характер та вплив на вас і навколишніх. Якщо ви відчуваєте, що ці розмови стають проблемою або їхні наслідки негативно впливають на ваше життя, рекомендується звернутися до фахівця, наприклад, до психіатра або психолога, для отримання допомоги і консультації.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти