StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Церковне і не тільки: яке сьогодні свято і у кого День ангела 30 червня

30 червня 2023, 04:00
620
Ми розповімо, кому присвячений день ангела 30 червня і які ще свята ми відзначаємо сьогодні.
Яке сьогодні свято і у кого день ангела
Яке сьогодні свято і у кого День ангела / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Ми розповімо, яке свято відзначають в Україні та світі 30 червня 2023 року. Також в цей день народилося чимало відомих людей, а деяких слід привітати з іменинами.

Яке свято 30 червня

У своїй резолюції (A/RES/71/90), прийнятій Генеральною Асамблеєю 6 грудня 2016 року, ООН проголосила 30 червня Міжнародний день астероїда. День відзначається щорічно на міжнародному рівні в річницю Тунгуського феномена над Сибіром, що стався 30 червня 1908 року. Міжнародний день астероїда проголошений з метою підвищення інформованості громадськості про небезпеку зіткнення з астероїдами.

відео дня

Церковне свято 30 червня

Мучеників Мануїла, Савела та Ісмаїла перських (362). Батько їх був язичником, мати, християнка, хрестила дітей і виховала їх у твердій вірі в Христа Спасителя. Змужнівши, брати поступили на військову службу. В якості послів перського царя Аламундара вони були послані для укладення мирного договору з імператором Юліаном відступником (361-З63). Юліан прийняв їх з належною честю і надавав прихильність. Але коли брати відмовилися взяти участь в язичницькому жертвопринесенні, розгніваний Юліан, порушивши закон, ув'язнив мирних посланців чужої країни в темницю як злочинців.

На допиті він сказав їм, що, якщо вони зневажають шанованих їм богів, то не можна досягти між країнами ні згоди, ні миру. Святі брати відповідали, що вони послані своїм царем з державним дорученням, а не для того, щоб міркувати про богів.

Бачачи твердість віри святих братів, імператор велів піддати їх жорстоким мукам. Святих мучеників підвісили, прибивши руки і ноги до дерева, в голови встромили цвяхи, а під нігті рук і ніг вбили гострі спиці. Під час катувань святі воїни, як би не відчуваючи мук, славили Бога і молилися. Нарешті, святим мученикам відсікли голови мечами.

Хто народився 30 червня?

30 червня народилися:

  • Майк Тайсон, чемпіон світу з боксу в 1986-90, наймолодший серед професіоналів-важковаговиків
  • Ральф Шумахер, німецький автогонщик, пілот Формули-1.
  • Майкл Фелпс, американський плавець, єдиний в історії спорту 14-разовий олімпійський чемпіон, 8-разовий чемпіон на одній Олімпіаді

День ангела 30 червня (іменини)

У цей день іменини святкують 30 червня: Аверкій, Ізмаїл, Кирило, Максим, Мануїл, Пелагея, Савелій.

З Днем ангела картинка
З Днем ангела картинка / Фото Главред

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти