StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

У Європі спалах смертоносного вірусу - де і що про нього відомо

4 липня 2024, 14:24
653
У кількох країнах Європи помічено спалах лихоманки західного Нілу, яка минулого року вбила кілька десятків людей.
У Європі спалах смертоносного вірусу - де і що про нього відомо
У Європі поширюється лихоманка західного Нілу / колаж: Главред фото: pexels, pixabay

Туристів та відпочивальників, котрі прямують до Італії та Іспанії попереджають про те, що у цих європейських країнах поширюється лихоманка західного Нілу, котра може призвести до летальних випадків. Про це повідомили науковці та аналітики Manchester Evening News.

Manchester Evening News - англійська газета, яка видається в графстві Великий Манчестер, Північно-Західна Англія. Виходить шість днів на тиждень. Часто публікує не лише новини, а й розважальний та науковий контент.

відео дня

"Зокрема, на цей вірус, який переносять комарі, захворіла одна людина в Севільї (Іспанія) і ще одна в Модені (Італія). Крім того, вірус Західного Нілу був виявлений у комарів в італійській провінції К'єті", - повідомляє видання.

Разом із тим Європейський центр із профілактики та контролю захворювань (ECDC) повідомляє, що випадки захворювань були поодинокими та локальними, а не привезеними із Африки.

Основними симптомами захворювання є підвищення температури, висипка, блювота та загальне знесилення. У важких випадках спостерігаються такі симптоми, як судоми, м'язова слабкість і параліч.

Як повідомили науковці, минулого року у Європі було зареєстровано 713 випадків цього захворювання, 67 із них виявились смертельними. Вірус виявили в дев'яти країнах, при цьому він поширився на 22 нові регіони, де його раніше не було.

Захворювання та небезпечні віруси

Нагадаємо, за останні роки одним із найбільш небезпечних та смертоносних вірусів, який охопив планету, був коронавірус. Не дивлячись на те, що він поширювався хвилями і інколи знижував свою інтенсивність, лікарі заявили, що можливо потрібно буде повернутись до карантинних обмежень.

Також заслужений лікар України, інфекціоніст, завідувач кафедри інфекційних хвороб НМУ імені Богомольця Ольга Голубовська дала несподіваний прогноз поширення штаму коронавірусу Омікрон та сказала, що він "здувся" до рівня звичайного грипу.

Раніше повідомлялось, що у Києві від невідомого вірусу, схожого на коронавірус померла 8-річна дівчинка.

Читайте також новини про захворювання та віруси:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти