StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Вчені розповіли, коли правильно і потрібно вечеряти

2 березня 2021, 21:50
Коли справа доходить до питання про ідеальний час для вечері, відповідь може залежати від ваших особистих цілей,
картофель_піща_еда
Коли справа доходить до питання про ідеальний час для вечері, відповідь може залежати від ваших особистих цілей,/ 1zoom.ru

Харчування для оптимального здоров'я залежить не тільки від того, що ви їсте, але і від того, коли ви їсте.

Таким чином, вам може бути цікаво, коли найкраще повечеряти, особливо якщо ви намагаєтеся схуднути або у вас є які-небудь інші проблеми зі здоров'ям.

У цій статті з'ясовується, чи є ідеальний час для вечеря.

Коли краще повечеряти?

Дослідження, такі як невелике дослідження 2016 року, показують, що у багатьох дорослих непостійний режим харчування.

читайте такожЩо буде з тілом, якщо відмовлятися від сніданків і вечерь-відповідь вчених

Коли справа доходить до питання про ідеальний час для вечері, відповідь може залежати від ваших особистих цілей, пов'язаних зі здоров'ям, або стану здоров'я.

Для схуднення

Один з найбільш поширених підходів до зниження ваги-зменшити загальну кількість споживаних калорій. У зв'язку з цим час прийому їжі може мати важливе значення для досягнення ваших цілей.

Деякі дослідження показують, що ви повинні з'їсти останній прийом їжі до того, як ваше тіло почне виділяти мелатонін і готуватися до сну.

Ваш мозок починає виділяти Мелатонін вночі у відповідь на нормальні світлі і темні години дня. Це ваш циркадний ритм, який тісно пов'язаний з вашим метаболізмом.

Одне дослідження 2017 року показало, що прийом їжі пізно ввечері, коли ваш мозок почав готуватися до сну, пов'язаний зі збільшенням жирових відкладень. Це не залежало від таких факторів, як кількість або тип з'їденої їжі або рівень активності.

Інші дослідження погоджуються з цим і роблять висновок, що прийом їжі пізніше може порушити природний циркадний ритм вашого тіла. Це, у свою чергу, може збільшити ризик збільшення ваги та пов'язаних з цим проблем зі здоров'ям. Це часто спостерігається у позмінних робітників, яким доводиться їсти в нетрадиційний час.

Більш того, дослідження показали, що прийом їжі ближче до вечора пов'язаний зі збільшенням загального добового споживання калорій.

В одному старому дослідженні 2013 року жінки з надмірною вагою та ожирінням дотримувалися дієти, призначеної для схуднення, протягом 3 місяців.

Дослідження показало, що, хоча в цілому у всіх було однакове щоденне споживання калорій, жінки, які їли найбільше калорій за сніданком, втратили в 2,5 рази більше ваги, ніж ті, хто їв найбільше за вечерею.

При цьому, якщо ви зголодніли між вечерею і сном, вибір здорових закусок все ж може сприяти досягненню ваших цілей по зниженню ваги.

Для схуднення найкраще подавати вечерю до заходу сонця, щоб не порушити ваш циркадний ритм. Але майте на увазі, що корисні закуски все ще можуть мати місце, якщо ви пізніше зголодніли.

При кислотному рефлюксі

Гастроезофагеальна рефлюксна хвороба ( ГЕРХ) - це стан травлення, при якому шлункова кислота тече назад в стравохід, викликаючи відчуття печіння.

Найчастіше це викликано слабким нижнім стравохідним сфінктером і може посилюватися стресом, певними продуктами харчування, складом і часом прийому їжі, а також іншими факторами в залежності від людини.

Одне попереднє дослідження, проведене в 2005 році, показало, що люди з ГЕРХ повинні їсти останній прийом їжі в день не менше ніж за 3 години до того, як лягти спати.

Це дозволяє вашому організму повністю переварити останній прийом їжі, знижуючи ризик кислотного рефлюксу в нічний час.

Наприклад, якщо у вас ГЕРХ і ви зазвичай лягаєте спати близько 22:00, непогано закінчити вечерю до 19: 00.

В цілому

Незалежно від ваших цілей щодо здоров'я, потрібно пам'ятати про кілька моментів, що стосуються часу прийому їжі.

Зрештою, контроль ваги в першу чергу залежить від загальної кількості спожитих вами калорій. Вживання більшої кількості калорій, ніж вам потрібно, в кінцевому підсумку призведе до небажаного збільшення ваги.

Більш того, багато опитувань і дослідження показали, що переїдання пізно ввечері пов'язано з більш високою ймовірністю вибору нездорової їжі.

Багато нічних закусок піддаються високій переробці і містять велику кількість доданого цукру або жиру, що робить їх калорійними і бідними поживними речовинами.

Крім того, закуски перед сном часто їдять перед екраном телевізора або комп'ютера, що може привести до безглуздого прийому їжі. Це коли ви можете в кінцевому підсумку споживати більше калорій, ніж хочете, просто тому, що відволікаєтеся.

Регулярне переїдання в нічний час менш здорової їжі може привести до небажаного збільшення ваги і інших проблем зі здоров'ям, таким як порушення сну або нетравлення шлунка.

Якщо це викликає занепокоєння, ви можете спробувати встановити час закінчення останнього прийому їжі в день, переконавшись, що до цього часу ви задовольняєте всі свої потреби в калоріях і поживних речовинах.

Зробіть так, щоб обідній час працював на вас

Звичайній здоровій людині здається, що краще не потрапляти в хаос.

Трохи регулярно з'їдайте свій найбільший прийом їжі за день прямо перед тим, як лягти спати.

Взагалі кажучи, навчання, як практикувати уважність під час їжі, є найбільш корисною стратегією при визначенні кращого часу для обіду або будь-якого прийому їжі.

Це включає:

  • знати, як визначити, коли ти дійсно голодні
  • з'їсти відповідну порцію
  • можливість перестати їсти, коли ви досить ситі

Це завжди хороші поради, про які слід пам'ятати, коли справа стосується розкладу прийому їжі.

Дослідження показують, що навіть якщо вам іноді доводиться пізно вечеряти, переваги підживлення для розуму і тіла переважують потенційні недоліки пропуску останнього прийому їжі в день.

Майте на увазі, що вибір поживних продуктів все ще має вирішальне значення для оптимального здоров'я, включаючи управління перерахованими вище станами, на додаток до розгляду часу вечері.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти