StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Ендокринолог назвала міфи, які заважають людям худнути

1 квітня 2021, 02:44
Відомий ендокринолог Зухра Павлова розповіла в найдрібніших подробицях про те, які саме помилки з приводу харчування заважають схудненню.
Схуднення
Ендокринолог назвала міфи, які заважають людям худнути / Steffan Jones / Flickr

Відразу кілька популярних помилок про їжу заважають людям схуднути. Про це розповіла ендокринолог, лікар клініки МДУ Зухра Павлова, повідомляє Комсомольська правда.

За її словами, часто під час дієти люди переходять на продукти з негативною калорійністю або харчуються одними овочами. Проблема такого методу в тому, що для насичення доводиться серйозно збільшувати обсяги з'їденого. І шлунок розтягується. У підсумку для отримання почуття наповненості людина змушена постійно переїдати.

Щоб уникнути цієї помилки, каже Павлова, необхідно дотримуватися пропорції в страві - по 30% займають білки і жири. Ще 40% у вуглеводів. В такому випадку ситість триває довше. При вживанні продуктів з негативною калорійністю треба стежити за розміром порції і пити багато води, інакше організм витягне її з судин і клітин. При цьому їсти таку їжу на ніч медик не радить через великий вміст клітковини, яка довго перетравлюється.

Другий поширений міф - про кефірі як про гарну альтернативу вечері. Павлова зазначила, що цей напій може привести до нічних походів до холодильнику і сприяє зростанню жирової тканини. Вся справа у високому інсуліновому індексі, який і призводить до швидкого і короткочасного насичення. Але йому на зміну приходить сильний голод.

читайте такожЛікар пояснив, як "переключити голову" при схудненні

Як схуднути - що було раніше:

  • Російські дослідники розробили спеціальну дієту на гречаній крупі. Вона здатна підвищити в організмі ссавців рівень сіртуїну-1 (SIRT1) - він же "білок довголіття".
  • Об'єднаний колектив дослідників з декількох держав планети закінчив проект і встановив чіткий ген, зміна рівня якого в тілі дозволяє людям не набирати зайву вагу (без обмежень в їжі).
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти