Українці можуть переплачувати за газ через проблеми з пропискою: у "Нафтогазі" розповіли, що робити

13 грудня 2023, 18:49
В Україні в деяких багатоквартирних будинках встановлено один будинковий лічильник на газ. І це викликає часом проблеми з розрахунком оплати.
клієнтам Нафтогазу повідомили про нововведення
Українцям у "Нафтогазі" пояснили, як не переплачувати за газ / колаж: Главред, фото: УНІАН

В Україні в деяких багатоквартирних будинках встановлено один будинковий лічильник на газ. Через те, що кількість зареєстрованих ("прописаних") і тих, хто реально проживає в квартирі, відрізняється, в деяких випадках за газ доводиться переплачувати. На офіційній сторінці держкомпанії "Нафтогаз України" в соціальній мережі Facebook розповіли, що потрібно робити в цьому випадку.

Як розповіли чиновники, для зміни даних про кількість зареєстрованих в будинку осіб потрібно звернутися в найближчий центр обслуговування клієнтів філії "ГазМережі" і написати заяву.

З собою слід принести такий пакет документів: паспорт, ідентифікаційний код і довідку про склад сім'ї. На підставі цих документів фахівці актуалізують дані і скорегують розрахунок обсягів споживання на майбутній період.

відео дня

Оплата за газ

Нагадаємо, протягом цього опалювального сезону ціни на газ в Україні не зміняться. Однак у майбутньому підвищення цін на газ неминуче відбудеться. Про це повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов .

Також найближчим часом в Україні планується ввести ще одну, третю за рахунком, квитанцію за газ. Як повідомляє портал "ГазПравда", нова платіжка буде приходити за утримання внутрішньобудинкових мереж.

Крім іншого, в деяких випадках українські клієнти під час оплати газу помилково не вказують номер свого особового рахунку, помиляються в цифрах або вказують чужий рахунок. Але, як говориться в поясненні порталу "Газправда", клієнти все ж можуть повернути свої кошти, які були сплачені помилково.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти