Українцям озвучили тариф на світло в жовтні: на яку суму доведеться розщедритися

22 вересня 2023, 11:22
2404
У жовтні українці платитимуть за електрику за тим же тарифом, що і у вересні, сказав очільник Міненерго. Тариф становить 2,64 грн за кіловат/годину.
Електрика, гроші
Тариф на електрику до кінця опалювального сезону буде 2,64 грн за квт/год / Колаж Главред, фото УНІАН

У жовтні нинішнього року українці платитимуть за електрику за тим же тарифом, що і у вересні (2,64 грн за кіловат/год – причому він не буде залежати від обсягу споживання). Більше того, як каже міністр енергетики Герман Галущенко, планується не змінювати цей тариф до закінчення опалювального сезону 2023-2024 років (тобто до березня-квітня).

Він нагадав, що до кінця грудня 2023 року в Україні діє Положення про покладання спецобов'язків на ринку електроенергії (ПСО) щодо забезпечення доступною електроенергією населення. А тому в даний час немає ніяких планів по збільшенню тарифів на електропостачання для побутових споживачів.

"Ми будемо продовжувати дію ПСО до кінця опалювального сезону. Тому питання підвищення тарифів навіть не обговорюється", – сказав міністр.

відео дня

Нагадаємо, раніше керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко припустив, що в осінньо-зимовий період країна-агресор Росія може посилити обстріли України із застосуванням ракет і дронів. Окупанти битимуть як по об'єктах цивільної інфраструктури, так і по військових об'єктах. Мусієнко вважає, що РФ може повторити сценарій осені 2022.

Також Мусієнко розповів, які саме дрони виробляє Росія і для чого агресору потрібне масштабне виробництво.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти