За Шевченка частка непрацюючих кредитів в українських банках істотно зменшилась - комітет

23 липня 2021, 15:44
Зараз діє інфляційне таргетування і плаваюче курсоутворення, що дозволило утримати інфляцію за підсумками 2020 року в межах цільового коридору 5%.
За Шевченка частка непрацюючих кредитів в українських банках істотно зменшилась - комітет

Протягом останнього року під час керівництва Кирилом Шевченком НБУ на валютному ринку України відбулися істотні зміни в бік цивілізованості, стабільності та прозорості. Про успішні дії регулятора йдеться в опублікованому на сайті Верховної Ради листі голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева.

Зокрема, особливо відзначені кваліфіковані дії НБУ під керівництвом Шевченка в період пандемії COVID-19, які дозволили забезпечити підтримку економіки і ліквідності в банківській системі.

"Зараз діє інфляційне таргетування і плаваюче курсоутворення, що дозволило утримати інфляцію за підсумками 2020 року в межах цільового коридору 5%, а також проактивно реагувати на несприятливі інфляційні процеси у 2021 році", - зазначили в Комітеті.

відео дня

Окремо відзначаються заходи, спрямовані на активізацію кредитування. Це сприяло значному прискоренню темпів зростання фінансування малих і мікропідприємств, а також роздрібного кредитування, особливо іпотечного.

Також Гетманцев звертає увагу на продовження процесу гармонізації регулятивних вимог до банків і приведення їх у відповідність до положень європейського законодавства.

"Частка непрацюючих кредитів (NPL) в українських банках істотно знизилася за останній рік: з 49,6% на 1 червня 2020 року до 37,9% на 1 червня 2021 року. Такому зрушенню сприяли розроблені Національним банком України вимоги до організації процесу управління проблемними активами", - пише голова Комітету.

Крім цього, відзначається також, що, починаючи з 1 липня 2020 року, до функцій Національного банку України додалися регулювання і нагляд в небанківському фінансовому секторі. Наразі триває активний процес перезавантаження і вдосконалення законодавчої бази, що регулює діяльність страхових, лізингових, фінансових компаній, кредитних спілок та ломбардів.

Нагадаємо, раніше ЗМІ писали, що під керівництвом Кирила Шевченка НБУ відновив діяльність спільної з Міністерством фінансів США робочої групи, яка буде займатися питаннями повернення активів колишніх власників ліквідованих банків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти