Нова виплата українським військовим: хто має право отримати 190 тисяч грн

25 квітня 2024, 11:27
154
Кабінет міністрів нещодавно ухвалив рішення про нову фінансову винагороду військовослужбовцям у розмірі 70 тисяч гривень (але є певні нюанси).
ЗСУ, виплати
Як військовим отримувати 190 тисяч грн виплат? / колаж Главред, фото УНІАН

Кабінет міністрів з 1 квітня 2024 року ухвалив рішення про виплату додаткової фінансової винагороди військовим у розмірі 70 тисяч гривень. Як ідеться в роз'ясненні порталу АрміяInform, ця виплата може застосовуватися вже з квітня 2024 року.

Її можуть отримати військовослужбовці Збройних Сил, Нацгвардії, СБУ, ГУР, Держприкордонслужби, Служби спецзв'язку, Державної спеціальної служби транспорту, а також поліцейські. І вона передбачена спеціально для тих, хто безпосередньо перебуває на лінії зіткнення з російськими окупантами.

Як кажуть урядовці, отримувати виплати зможуть ті, хто виконує бойові або спеціальні завдання в першому ешелоні оборони чи наступу на відстані до ротного опорного пункту включно. Крім того, на неї можуть розраховувати ті, хто виконує бойові завдання між позиціями Сил оборони України та агресора, на тимчасово окупованих країною-агресором Росією територіях, а також на території ворога.

відео дня

Саме тому тепер військовослужбовці, які перебувають на передовій, потенційно зможуть отримувати виплати загальною сумою в 190 тисяч гривень:

  • грошове забезпечення, яке залежить від звання, посади та вислуги років (мінімум 20, 100 грн);
  • 100 тисяч грн "бойових";
  • 70 тисяч грн нової винагороди.

Але, кажуть експерти, щодо цієї виплати можуть бути нюанси. Якщо "бойові" виплачуються щомісяця, а сума виплати залежить від кількості діб виконання бойових завдань, то щодо виплати 70 тисяч формулювання в постанові Кабміну інше: "за кожні 30 днів (сумарно обчислених) виконання таких завдань". Тобто, до конкретного місяця ця виплата не прив'язана, а виплачувати її мають тоді, коли в бійця накопичиться 30 днів виконання бойових завдань.

Мобілізація в Україні

Мобілізація в Україні - комплекс заходів, які проводяться з 2014 року у зв'язку з військовим вторгненням Російської Федерації.

У період із 2014 до 2015 року Київ провів шість хвиль часткової мобілізації, під час якої до армії призивали переважно громадян із досвідом військових дій або строкової служби в армії віком від 20 до 60 років.

24 лютого 2022 року Росія здійснила повномасштабне військове вторгнення в Україну. Київ оголосив загальну мобілізацію. До лав Сил оборони і безпеки призиваються військовозобов'язані громадяни (переважно - чоловіки) віком від 27 до 60 років.

Виплати сім'ям загиблих бійців ЗСУ - останні новини

2 квітня 2024 року президент Володимир Зеленський також підписав законопроєкт №10313 щодо забезпечення прав військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист.

Військові зможуть проходити лікування за кордоном терміном до 12 місяців і не проходити особисто кожні 4 місяці ВЛК.

У разі загибелі військовослужбовця його сім'я повинна буде отримати в розмірі 15 мільйонів гривень.

Нова виплата українським військовим: хто має право отримати 190 тисяч грн

Вас можуть зацікавити такі тексти:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти