70 тисяч грн: українським військовим Кабмін затвердив нову виплату

12 квітня 2024, 12:56оновлено 12 квітня, 14:39
Кабінет міністрів ухвалив постанову, якою встановлюється виплата одноразової винагороди 70 тисяч гривень військовим на передовій.
Шмигаль, шеврон ЗСУ
Прем'єр Шмигаль розповів про новий вид доплати бійцям ЗСУ / колаж Главред, фото УНІАН

Кабінет міністрів ухвалив постанову, яка встановлює виплату одноразової винагороди в сумі 70 тисяч гривень військовослужбовцям, які 30 днів виконують бойові дії на передовій, території противника та тимчасово окупованій території. Про це написав прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

70 тисяч грн: українським військовим Кабмін затвердив нову виплату

"Військовослужбовцям, які виконують бойові (спеціальні) завдання під час ведення бойових (спеціальних) дій на лінії бойового зіткнення з противником на відстані виконання бойових (спеціальних) завдань військовою частиною (підрозділом, у тому числі зведеним) першого ешелону оборони або наступу (контрнаступу, контратаки) до ротного опорного пункту включно, а також на території противника (у тому числі на території між позиціями військ противника та своїх військ у районах ведення військових (бойових) дій, на тимчасово окупованій РФ території України), за кожні 30 днів (сумарно обчислених) виконання таких завдань виплачується одноразова винагорода у розмірі 70 тисяч гривень", – йдеться у постанові Кабміну.

відео дня

Мобілізація в Україні

Мобілізація в Україні - комплекс заходів, які проводяться з 2014 року у зв'язку з військовим вторгненням Російської Федерації.

У період із 2014 до 2015 року Київ провів шість хвиль часткової мобілізації, під час якої до армії призивали переважно громадян із досвідом військових дій або строкової служби в армії у віці від 20 до 60 років.

24 лютого 2022 року Росія здійснила повномасштабне військове вторгнення в Україну. Київ оголосив загальну мобілізацію. До лав Сил оборони і безпеки призиваються військовозобов'язані громадяни (переважно - чоловіки) віком від 27 до 60 років.

Виплати сім'ям загиблих бійців ЗСУ - останні новини

2 квітня 2024 року президент Володимир Зеленський також підписав законопроєкт №10313 щодо забезпечення прав військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист.

Військові зможуть проходити лікування за кордоном терміном до 12 місяців і не проходити особисто кожні 4 місяці ВЛК.

У разі загибелі військовослужбовця його сім'я повинна буде отримати в розмірі 15 мільйонів гривень.

Вас можуть зацікавити такі матеріали:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти