Деякі можуть залишитися без субсидії на ЖКГ: хто під загрозою

19 жовтня 2023, 09:06оновлено 19 жовтня 2023, 09:36
Деякі українці в 2023 році можуть позбутися житлової субсидії. Це може статися у разі заборгованості, яка перевищує 680 грн.
Пенсіонерка, монети
Якщо у людей є заборгованості по послугах ЖКГ більше 680 грн, то вони не отримають субсидію / колаж Главреду, фото УНІАН

Деякі українці в нинішньому році можуть позбутися житлової субсидії - якщо у них є заборгованість по послугах ЖКГ, яка виникла за період в 3 місяців і перевищує 680 грн. Про це розповіла директор департаменту пенсійного Фонду Олена Охріменко в ефірі "Суспильного".

"Якщо заборгованість виникла в період трьох місяців, перевищує 680 грн і не погашена", – підкреслила вона. У цьому випадку Пенсійний фонд не призначає субсидію до тих пір, поки людина не укладе договір про реструктуризацію або не погасить заборгованість.

Зазначимо, згідно з рішенням Кабміну, субсидія призначається, якщо витрати на послуги ЖКГ перевищують 15% середньомісячного сукупного доходу сім'ї до завершення воєнного стану і протягом місяця після його скасування. Розмір субсидії в неопалювальний сезон становить в середньому від 350 до 400 грн.

відео дня

Пенсія в Україні

Нагадаємо, що стало відомо, чи збільшать українцям виплати по інвалідності. Пенсія по інвалідності надається і залежить від розміру виплат за віком та групи інвалідності.

Пенсіонери в Україні можуть змінити вид власної пенсії і збільшити виплати. Щоб змінити вид пенсійних виплат, потрібно звернутися в сервісний центр ПФУ.

Стало відомо, чи збільшать українцям пенсії у 2024 році. Незважаючи на складнощі в 2023 році, індексація відбулася. А ось, про прийдешній рік поки говорити важко.

Більше економічних новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти