Як заощадити на оплаті газу: що треба робити для знижки

5 березня 2024, 15:14оновлено 5 березня, 15:56
Українці-клієнти "Нафтогазу" можуть отримувати від компанії знижку в 1% - і таким чином заощаджувати на оплаті рахунку за газ.
Як заощадити на оплаті газу: що треба робити для знижки
Як отримати знижку на оплату газу? / Колаж: Главред, фото: УНІАН, ua.depositphotos.com

Українці, які використовують послуги компанії "Нафтогаз України", можуть отримувати від неї знижку в 1% - і таким чином заощаджувати на оплаті рахунків за "блакитне паливо". Про це розповіли самі представники "Нафтогазу".

Головна умова - вчасно платити за блакитне паливо (до 15-го числа кожного місяця).

Там роз'яснили:

відео дня
  • дисконт буде застосовано автоматично в наступному розрахунковому місяці;
  • саму знижку отримають ті споживачі, які оплатять рахунок за допомогою онлайн-сервісу компанії.

"Платіть за спожитий газ вчасно. Кожна сплачена гривня - це стабільне забезпечення блакитним паливом українців та сплачені податки на підтримку економіки нашої країни", - нагадали в компанії "Нафтогаз України".

Наразі клієнти "Нафтогазу" платять за газ 7,96 грн за кубометр. Тобто в разі споживання в 9,9 кубометра (соціальна норма на три людини - використання тільки газової плити) потрібно буде заплатити 78,8 грн. Зі знижкою ця сума становитиме 78,01 грн (тобто на 79 копійок менше).

Утім, слід пам'ятати - розмір знижки "в грошах" залежить від обсягу спожитого газу (тобто, що більшою буде сума в платіжці, то більшою буде і знижка).

Крім того, варто враховувати, що додатково стягується плата за доставку газу (а вона різна - у різних регіонах).

Комунальні послуги в Україні

Нагадаємо, минулий рік в Україні ознаменувався значним зростанням цін на комунальні послуги. У 2023 році відчутно для всіх зросли в ціні житлово-комунальні послуги. Загалом їхня вартість збільшилася за 12 місяців на 13%. Про це повідомили в Держстаті.

При цьому, в Україні на знижку в розмірі 50% від вартості комунальних послуг мають право вдови загиблих українських бійців. Про це йдеться в повідомленні Пенсійного фонду України. Така норма міститься у статті 15 закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

До того ж Олександр Хмелевський у коментарі Главреду повідомив, що до кінця опалювального сезону 2023/2024 підвищення основних комунальних тарифів не очікується. Але ось після, буквально ближче до травня-червня, найімовірніше, в Україні піднімуть тариф на електрику.

Вас можуть зацікавити такі матеріали:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти