Ексміністр дав рецепт позбавлення України від контролю МВФ

18 травня 2021, 00:51
Україною управляє Захід, а інструментом є західне фінансування, впевнений Віктор Суслов.
МВФ
Україна контролюється МВФ, вважає Віктор Суслов / УНІАН

Контроль Міжнародного валютного фонду над Україною вже перевищив всі мислимі рамки, заявив колишній міністр економіки, кандидат економічних наук Віктор Суслов.

Як підкреслив він під час чату в Главреді, через умови надання кредитів МВФ вирішуються питання управління українською судовою системою, адже фонд вимагає переформатування Вищої ради правосуддя, а також змін у процесі декларування чиновниками своїх доходів та відповідальності за недостовірне декларування.

"Тобто багато в чому втручається в чисто внутрішні питання нашої країни. Далі з'ясовується, що МВФ, як і Захід, намагається контролювати кадрові призначення, тому періодично звучать вказівки на кшталт того, що "Ситника на чолі НАБУ не чіпати – він наша людина", "як ви Коболєва могли звільнити без нашої згоди, що це за обурлива поведінка", - нагадав експерт.

У зв'язку з цим він вважає, що Україною управляє Захід, а інструментом є західне фінансування і загроза дефолту.

При цьому економіст запропонував радикально змінити економічну модель розвитку України за рахунок відмови від моделі запозичення кредитів у міжнародних фінансових організацій.

"Враховуючи багатства України, в тому числі природні багатства, кліматичні умови, землю, наявність освіченої і кваліфікованої робочої сили, наша країна здатна проводити ефективну політику без МВФ", - додав Суслов.

читайте такожУ Слузі народу назвали три умови для отримання нового траншу МВФ

Співпраця України з МВФ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти