Ціни на вершкове масло злетять до небес: експерти назвали причину

25 листопада 2021, 10:48
Слід зазначити, що експерти також спрогнозували зростання цін не тільки на вершкове масло, але і на молоко укупі з численними молочними продуктами.
Масло
Ціни на вершкове масло злетять до небес : експерти назвали причину / Reuters

В українських магазинах вже до кінця нинішнього року на 15% подорожчає вершкове масло. Про це розповіли в програмі "Сніданок з 1+1".

Такі прогнози, на думку експертів, пов'язані, перш за все, зі світовими тенденціями. Ціни на вершкове масло в світі за останній місяць зросли на третину. Також великі ціни на олію за останні роки на українському ринку пояснюють високим попитом на сировину, виробництво якої в Україні стрімко зменшується.

Слід зазначити, що експерти також прогнозували зростання цін на молоко і молочні продукти.

відео дня

Виробляти продукти з молока стало дорожче, кажуть експерти, оскільки енергоносії зросли втричі. Потроху виростають і зарпалти. Все це причина цінників в магазинах: 50 гривень за 350 гривень сиру і близько 30 гривень за неповний літр молока.

читайте такожМінімум 100 грн за літр: ціни на соняшникову олію незабаром неприємно здивують українців

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні соняшникова олія сильно подорожчає. Як кажуть експерти, хоч світові ціни на соняшникову олію знизилися, проте все одно залишаються на високому рівні.

"Ціни на пальмову олію залишаються високими. Це найближчим часом буде підтримувати ціни на соєву та соняшникову олію на високому рівні", - пояснили фахівці

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти