Науменко Володимир Сергійович

9 березня 2023, 10:00оновлено 13 березня 2023, 14:24
Володимир Науменко, Володимир Сергійович Науменко, Volodymyr Naumenko, GNT Group, GNT

Український бізнесмен,співзасновник холдингу GNTGroup.

Біографія

Володимир Сергійович Науменко народився 4 червня 1970 року в Потсдамі (Німеччина) в родині військового та інженерки-конструкторки.

Невдовзі після народження Володимира його батьки переїхали до Одеси, де він і ріс.

відео дня

Вищу освіту отримав в Одеському політехнічному інституті. Спеціальність – "Автоматизовані системи управління підприємствами".

Сім’я

У Володимира Науменка двоє дітей, він одружений.

Бізнес

Підприємницьку кар’єру почав у 1995 році, заснувавши металотрейдингове підприємство "ВВК Юг".

У 1995-1996 роках познайомився зі своїм майбутнім стратегічним партнером – тоді Сергій Миколайович Гроза купив у "ВВК Юг" продукцію для свого підприємства на Кіпрі.

Після цього Володимир Сергійович Науменко ще рік пропрацював зі своїм новим знайомим над проектом з експорту металопродукції на Далекий Схід.

Успішна реалізація спільного проекту стала початком глобального партнерства за всіма напрямками, одним з яких невдовзі стане аграрний бізнес.

Придбавши ТОВ "ЗПК Інзерноекспорт" в 2001 році, Володимир Науменко та Сергій Гроза почали освоювати аграрний ринок та досліджувати перспективи роботи в цьому напрямку.

В 2003 році вони купили ТОВ "Олімпекс Купе Інтернейшнл", яке можна було пристосувати до експорту зернових завдяки добривному терміналу "Омега", що знаходився на його території.

У 2004 році вони ухвалили остаточне рішення щодо переходу в аграрну сферу, викупили термінал "Омега" та адаптували його під відвантаження зерна.

У 2006 році на території ТОВ "Олімпекс Купе Інтернейшнл" почалося нове будівництво – Науменко і Гроза залучили інвестиції Raiffeisen Bank, щоб побудувати сучасний та ефективний зерновий термінал.

У 2009 році вони залучили нові інвестиції для продовження будівництва, домовившись про партнерство з американською CHS Group Inc.

У 2010 році перша черга нарешті була добудована та почала працювати, збільшивши ефективність ТОВ "Олімпекс Купе Інтернейшнл".

До 2015 року почали працювати об’єкти, побудовані в рамках другої та третьої черг.

Прибутки терміналу також зросли, завдяки зростанню потужності, і нові заробітки дозволити Володимирові Науменку та Сергію Грозі того ж року почати будівництво четвертої черги коштом їх холдингу GNT Group.

Також в 2015-му вони залучили кошти ЄБРР: завдяки трьом новим кредитам вдалося побудувати мережу елеваторів по всій Україні, збудувати та запустити зернопереробний завод, а також дофінансувати будівництво четвертої черги терміналу.

У 2019 році вже була здана і запущена в роботу четверта черга будівництва нового терміналу – завдяки цьому ТОВ "Олімпекс Купе Інтернейшнл" увійшло в десятку найбільших стивідорних підприємств України за об’ємом відвантажень.

Термінал ТОВ
Термінал ТОВ "Олімпекс Купе Інтернейшнл", Одеса

У 2020 році почалася пандемія COVID-19, в результаті Володимир Сергійович Науменко та Сергій Миколайович Гроза відклали будівництво п’ятої та шостої черг.

У 2022 році почалася повномасштабна війна і весь морський експорт України зупинився.

В серпні 2022 року Україні вдалося домогтися відкриття "Зернового коридору" – тоді ТОВ "Олімпекс Купе Інтернейшнл" увійшло до списку стратегічно важливих підприємств України, що мають міжнародне значення. Підприємство завантажує судна, які вивозять з України агропродукцію в рамках "Зернової угоди".

У грудні 2022 року виник великий скандал навколо спроби кредиторів здійснити рейдерське захоплення зернового терміналу ТОВ "Олімпекс Купе Інтернейшнл".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти