Жданов пояснив, чому США повинні домогтися якнайшвидшого роззброєння РФ

19 вересня 2023, 01:34
Як каже Олег Жданов, справа в тому, що ситуація зараз в плані виділення США Україні грошей на ведення війни склалася досить непроста.
Байден, США, Росія
Країну-агресор Росію потрібно роззброїти - щоб вона перестала загрожувати всьому світу - Олег Жданов / колаж Главред, фото УНІАН і ua.depositphotos.com

Вкрай необхідно сформувати світову громадську думку (і обов'язково до президентських виборів в США) з приводу того, що країну-агресор Росію потрібно роззброїти ‒ щоб вона перестала загрожувати всьому світу. Про це в інтерв'ю Главреду заявив відомий військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов.

"Потрібно ще сформувати світову громадську думку про те, що Росію необхідно роззброїти, інакше ця країна доведе весь світ до цугундера [в переносному сенсі ‒ до вкрай негативної ситуації - Главред].Тоді Байден буде чемпіоном, а демократи – найкращою партією. Втім, все це теорія. Згадайте японський сад каменів-в ньому при самій вигідній позиції можна побачити 14 каменів з 15-ти, а 15-й камінь не видно ніколи. Тому імператор завжди сідав, дивився і намагався піднестися над цим садом, щоб побачити 15-й камінь", ‒ кілька метафорично сказав він.

Як каже Жданов, ситуація зараз в плані виділення США Україні грошей на ведення війни склалася досить непроста.

відео дня

"Веду до того, що в самих США такий серпентарій [місце, де в зоопарку утримуються змії ‒ Главред]. Подивіться, що зробили республіканці – вони просто перекрили нам кисень. До прийняття бюджету на новий фінансовий рік залишається нещасних три тижні, а у нас бюджету на війну немає. 1 жовтня гроші закінчаться, і чим ми будемо воювати? Гарне запитання, правда? Наскільки я розумію, мільярд доларів – це все, що нашкребли по засіках. Чи буде наступний мільярд, а якщо буде – то-коли? Це величезне питання", - сказав він.

Хто такий Олег Жданов

Олег Володимирович Жданов (30 березня 1966, Дрезден, НДР) – радянський і український військовий, полковник запасу ЗСУ, український військовий експерт.

З 2016 року часто пише статті в українській, російській, білоруській та іракській пресі. Відкрив власний Ютуб-канал, в якому випускає відео з аналітикою бойових дій, де має понад 900 тисяч передплатників і 63 млн переглядів, пише Вікіпедія.

Ракети ATACMS для України

Раніше повідомлялося, що США можуть включити ATACMS в найближчий пакет військової допомоги Україні. Остаточне рішення про надання Україні ATACMS ще не прийнято. До того, як Україна отримає ракети, можуть пройти місяці.

Нагадаємо, раніше пролунав прогноз про те, що Україна швидко звільнить Крим, якщо США зважаться дати ATACMS. Знищення Кримського моста і удари по важливих об'єктах російських військ в Криму призведуть до того, що окупанти втечуть з півострова, вважає Владислав Селезньов.

В кінці серпня глава Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі заявляв, що Україна, швидше за все, отримає винищувачі F-16 найближчим часом, а рішення щодо ракет ATACMS хоч і не прийнято, але досі "на столі" в Білому домі.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти