Зеленський прилетів у Швейцарію: президент розкрив плани поїздки

15 січня 2024, 15:07оновлено 15 січня, 15:44
У Давосі Зеленський проведе важливі двосторонні зустрічі з представниками ЄС і НАТО, щоб підтримати динаміку нашої євроатлантичної інтеграції.
Зеленський прилетів у Швейцарію: президент розкрив плани поїздки
Зеленський прилетів у Швейцарію / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, twitter/ignaziocassis

Сьогодні, 15 січня, президент України Володимир Зеленський прибув до Швейцарії із робочим візитом, де зустрінеться із лідерами країни та візьме участь у Давоському форумі.

У своєму Telegram-каналі президент Зеленський повідомив, що у Берні проведе переговори з головами обох палат парламенту, керівниками партій і фракцій, пані Президенткою Віолою Амхерд.

"Подякую за принципову підтримку суверенітету й територіальної цілісності України. Вірю, що участь Швейцарії у Формулі миру та її відповідний досвід допоможуть наблизити справедливий мир на основі нашого бачення. Також говоритиму про повернення викрадених дітей, санкції та пошук механізмів для використання заморожених російських активів, співпрацю щодо гуманітарного розмінування, фінансової підтримки та відбудови України", - зазначив президент.

відео дня

У Давосі проведу важливі двосторонні зустрічі з представниками ЄС і НАТО, щоб підтримати динаміку нашої євроатлантичної інтеграції, а також із лідерами держав та великих бізнесів, щоб посилити оборонну та економічну стійкість України.

Візит Зеленського у Швейцарію підтвердив глава швейцарської дипломатії Ігнаціо Кассіс в соцмережі Х.

Зеленський прилетів у Швейцарію: президент розкрив плани поїздки
Візит Зеленського у Давос / скріншот: twitter/ignaziocassis

У Давосі презентували ще п'ять пунктів Формули миру

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак повідомив, що у Давосі на зустрічі радників із питань національної безпеки та зовнішньополітичних радників лідерів країн щодо імплементації Формули миру обговорили ключові принципи досягнення всеохопного, справедливого й тривалого миру для України та ухвалено прескомюніке співголів зустрічі.

"У Давосі презентували ще п'ять пунктів Формули миру: щодо виведення російських військ і припинення бойових дій, відновлення справедливості, екологічної безпеки, запобігання ескалації та повторенню війни, а також питання підтвердження закінчення війни", - зазначив Єрмак.

Крім того, відбулися дві спеціальні сесії, присвячені продовольчій безпеці та гуманітарним аспектам війни відповідно.

Керівник Офісу Президента також повідомив, що було проведено відкриті та конструктивні переговори, під час яких докладно обговорено ключові принципи досягнення всеохопного, справедливого й тривалого миру для України та всього світу.

Міністр Ігнаціо Кассіс, Берге Бренде та Клаус Шваб, а також їхні команди доклали великих зусиль, щоб об'єднати нації заради діалогу та миру в Україні.

"За результатами консультацій у Давосі Швейцарія та Україна, співголови четвертої зустрічі радників із питань національної безпеки та зовнішньої політики, погодили спільне прескомюніке.У ньому зафіксована згода, що безпека України є невіддільною частиною світової та регіональної безпеки, тому війна проти нашої держави - це один із основних дестабілізаційних чинників у світі", - додав Єрмак.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський насторожив гучною заявою. Він переживає, що відсутність грошей може призвести до катастрофічних наслідків, адже в Україні проживають понад 11 мільйонів пенсіонерів.

Зеленський розповів про закінчення війни у цьому році. Він зазначив, що в першу чергу йдеться щодо перемовин про вступ в Європейський союз та підтримку української міцності.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти