"Європа прискорює поставки зброї": екс-розвідник розповів деталі

12 лютого 2024, 20:58оновлено 13 лютого, 10:30
653
Сергій Жирнов наголосив, що двосторонні домовленості країн Європи з Україною, які тривають.
'Європа прискорює поставки зброї': екс-розвідник розповів деталі
Для ЗСУ Захід готує нову зброю / колаж: Главред, фото: 22 окрема механізована бригада, Радіо Свобода

В інтерв'ю Главреду полковник запасу КДБ, екс-розвідник, політолог і публіцист Сергій Жирнов розповів, чи можна розраховувати на те, що Європа прискорить якісь поставки зброї Україні.

"Європа вже зараз прискорює свої поставки. Ми це бачимо з того, що Європа, нарешті, проголосувала за 50-мільярдний пакет на рівні ЄС, де здебільшого, звісно, фінансова допомога, але, зокрема, і гроші на озброєння. Крім того, двосторонні домовленості країн Європи з Україною, які тривають. У цьому сенсі в Європі вже як два-три місяці змінився дискурс. Якщо подивитися на французького президента Макрона, то він уже почав відкрито говорити, що Франція допомагатиме Україні, навіть якщо перестануть американці", - пояснив експерт.

Екс-розвідник заявив, що Макрон сказав, що міністерство оборони Франції укладе нові домовленості, зокрема, увійде в артилерійський пул, який працюватиме з Україною.

"Також кілька європейських країн за прикладом Великої Британії готові підписати нові договори. Нехай це більше декларація про наміри, ніж справжній справжній договір про гарантії безпеки України, але тим не менше цей процес триває. До нього приєдналася Німеччина і Франція. Тобто насправді в Європі всі прокидаються і досить активно тепер займаються цією допомогою. Вона може бути менш помітна в інформаційному просторі, але те, що Європа вже активізувалася, це ми відчуваємо реально по тих справах, які відбуваються у Європи з Україною", - додав Жирнов.

Дивіться відео бесіди з Сергієм Жирновим про інтерв'ю Путіна з Такером Карлсоном:

Хто такий Сергій Жирнов

Сергій Олегович Жирнов - полковник запасу другого розряду, колишній розвідник-нелегал. Журналіст, економіст-міжнародник, громадський діяч, правозахисник, міжнародний консультант, пише cyclowiki.org.

У 1999-2001 роках прославився своєю безпрецедентною історією зі спробою в судовому порядку отримати на руки диплом про закінчення КІ КДБ СРСР. Служба зовнішньої розвідки Російської Федерації з 1997 року відмовляється видати колишньому розвіднику-нелегалу Жирнову його власний диплом про закінчення давно розшифрованого шпигунського вишу під приводом небезпеки розголошення державної таємниці. Неординарна судово-шпигунська історія отримала широкий публічний резонанс в Росії та за кордоном.

Нагадаємо, що Володимир Горбач розкрив нові поставки зброї від Заходу. Аналітик вважає, що Європа та Штати нарешті почали реально оцінювати ситуацію в Україні, і спрямовувати це розуміння у допомогу.

У Нідерландах заявили, що Україна отримає більше F-16, ніж обіцяли. Україна отримає 24 винищувачі замість 18, про які раніше йшлося. 18 літаків призначені для навчального центру F-16 у Румунії, де навчаються українські пілоти.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти