ЗСУ змінили тактику і максимально б'ють війська РФ: у NYT назвали епіцентр боїв

5 лютого 2024, 17:32
Армія України переходить до оборонних операцій на полі бою, проте не припиняє завдавати нищівних ударів по російських військах, написали журналісти.
Авдіївка, солдати
Окупанти Росії кидають свої сили на захоплення Авдіївки, ЗСУ відбивають атаки / Колаж Главред, фото: facebook.com/zhebrivskyi, 43 окрема механізована бригада

Сили оборони України в боях з окупантами агресора Росії перейшли до оборонних операцій. Війська завдають максимальної шкоди ворогу і намагаються не вступати в затяжні бої, щоб уникнути великих втрат. Епіцентром бойових дій залишається Авдіївка Донецької області.

У матеріалі The New York Times йдеться про те, що ЗСУ успішно утримують свої позиції на лінії фронту. У рамках маневрів вони переходять від активних наступальних до оборонних дій.

Авдіївка - епіцентр бойових дій

Як пишуть журналісти, найважчі бойові дії точаться за Авдіївку. Окупанти стикаються з труднощами, але продовжують наполегливі атаки. Тривають серйозні бої за промисловий район міста, туди ворог відправляє свої сили. Росіяни використовують підземні тунелі під вулицями міста та спрямовують БПЛА на українські позиції.

відео дня

Війська РФ "хочуть" отримати перевагу в Авдіївці в умовах призупинення військової допомоги від США. Бійці ЗСУ, незважаючи на акцент на обороні, намагаються завдати максимальної шкоди окупантам. Вони не вступають у затяжні бої, щоб не зазнати значних втрат. Москва вкладає великі ресурси у свій наступ, проте її успіхи залишаються обмеженими.

Ситуація в Авдіївці

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко вважає, що ЗСУ стабілізували ситуацію у районі Авдіївки. За оцінкою військового експерта, росіяни атакують за різними напрямками, проте вони не здатні досягти значного просування.

Військовий кореспондент Андрій Цаплієнко з посиланням на свої джерела повідомив, що ситуація в Авдіївці стала критичною. Можливо, російські окупанти увійшли до міста з півночі.

Аналітики DeepState зафіксували просування військ РФ у районі Авдіївки. Згідно з їхніми оцінками, окупанти просунулися на північному напрямку Авдіївського району. Не виключено, що росіяни наблизилися на відстань 1,2 км від в'їзду в Авдіївку.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти