Військова операція проти України загрожує Путіну поразкою: у Росії пояснили плани Кремля

8 грудня 2021, 06:10
"Новоросія" - це була ідея Путіна, втілення якої Росія вже програла, сказала Юлія Латиніна.

Володимир Путін
Путін не наважиться на військове вторгнення в Україну - Латиніна / Reuters

Росія не наважиться на повномасштабне військове вторгнення в Україну, оскільки за такого сценарію існує ризик зазнати поразки. Більш вірогідне продовження гібридної війни проти української держави, яка спрямована на дестабілізацію ситуації. Таке військове протистояння, на відміну від масштабного конфлікту, можна програти, не визнаючи своєї участі в подіях. Про це заявила російська журналістка Юлія Латиніна.

У ефірі телеканалу Україна 24 вона розповіла про те, що Кремль не піде на пряме військове вторгнення на територіюукраїнської держави, оскільки побоюється поразки. У гібридній війні, яку веде Москва проти Києва з 2014 року, стоїть завдання не перемоги, а дестабілізації ситуації в країні.читайте такожПутін вибухнув ультиматумом Україні щодо військ Росії біля кордонів і пригрозив" ударом у відповідь"

"Вторгнення вже відбулося, тому що Крим, Донбас і Луганськ - це і є вторгнення. Війна в цьому сенсі триває вже 7 років. Інша справа, що це гібридна війна, тому що Путін весь час веде гібридні війни... Власне, ці гібридні війни ведуться не для того, щоб здобути перемогу, а перемогу він вже не здобув. Він не зробив "Новоросію", це була його ідея, вона не здійснилася. Відповідно, всі гібридні війни ведуться для того, щоб зробити гидоти сусідові", - сказала Латиніна.

За її словами, складно уявити військове вторгнення Росії в Україну за участю 100 000 російських військ. Подібну війну, на відміну від гібридної, можна програти. І тоді не вийде заперечувати свою участь у збройній конфронтації.

"Не уявляю з багатьох причин, з яких найпростіша полягає в тому, що справжня війна, на відміну від гібридної, може бути програна. Путін ніколи не веде воєн, які можуть бути програні. Путін весь час, коли в що - небудь вплутується, обов'язково вплутується так, щоб можна було сказати - "це шахтарі і трактористи, це не я, кінь не моя...справжню війну можна програти. Він завжди буде обмежуватися гібридними війнами, робити гидоти. Гібридну війну можна спокійно програти, але при цьому показати по телевізору розп'ятого хлопчика, і це найголовніше", - підкреслила Юлія Латиніна.

Війська РФ біля кордонів України

Американські видання The Washington Post і Politico наприкінці жовтня опублікували матеріали, в яких йшлося про те, що Росія сконцентрувала війська біля кордонів України.

Посол у Німеччині Андрій Мельник сказав, що ситуація дійсно серйозна, а в Києві побоюються повторення сценарію 2014 року, коли Росія захопила Крим і Донбас.

Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявляв, що маневри військ РФ недалеко від кордонів України пов'язані з нібито "загрозою НАТО кордонам Росії" і закликав до проведення переговорів Путіна з президентом США Байденом.

За словами Пєскова, Росія, мовляв, готова надати гарантії безпеки Україні за умови реалізації Мінських угод.

Журналісти Reuters вважають, що РФ не піде на повномасштабне військове вторгнення в Україну. Цілком ймовірно, діями, пов'язаними з військами, сигналізують про "червоні лінії" Москви щодо української держави.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти