Війська РФ біля України у відповідь на "НАТО коло кордонів": Кремль очікує зістрічі Путіна і Байдена

18 листопада 2021, 23:30
Зустріч Путіна і Байдена може відбутися до кінця року, сказав Дмитро Пєсков.
Путін, Байден
Байден і Путін повинні обговорити Україну і НАТО / Reuters

Російський президент Володимир Путін збирається обговорити з господарем Білого дому Джо Байденом питання України і "провокаційні дії збройних сил НАТО" біля російських кордонів. Зустріч може відбутися в режимі онлайн до кінця поточного року. Про це заявив спікер Кремля Дмитро Пєсков.

У ефірі Першого каналу він сказав про те, що питання України, а також нібито концентрація військ НАТО у російських кордонів стануть темами, які можуть обговорити Путін і Байден під час майбутньої зустрічі.читайте такожНова зустріч Путіна і Байдена: у Кремлі оголосили про перемовини з Вашингтоном

За його словами, пересування російських військ (вочевидь, мова йде про маневри військових підрозділів неподалік від кордонів України, - ред.), які відбуваються на території РФ, мовляв, є заходами у відповідь на вищевказані побоювання.

"Природно, Україна: багато суперечок навколо України. Природно, навколо України буде і те, що для нас є провокаційними діями збройних сил НАТО у наших кордонів, що не може нас залишати байдужими і викликає занепокоєння, а головне — викликає необхідність вживання адекватних заходів, але, вживаючи ці заходи, ми діємо на своїй власній території", - сказав Пєсков.

Також він додав, що наразі немає будь-яких конкретних дат зустрічі Путіна і Байдена. Перемовини можуть бути ще цього року. Однак все залежить від графіків президентів, до того ж росіяни вважають за краще вести перемовини у відеоформаті.

"Але може бути - і пізніше. Це залежатиме від того, наскільки зійдуться графіки президентів і який формат вони виберуть", - підкреслив Дмитро Пєсков.

Зустріч Байдена і Путіна

У Женеві 16 червня в рамках саміту США та Росії відбулася зустріч американського президента Джо Байдена і російського глави держави Володимира Путіна.

У Держдепі за підсумками зустрічі Байдена і Путіна сказали, що господар Білого дому заявив главі Кремля про підтримку територіальної цілісності і суверенітету України. При цьому сторони обговорили питання вирішення російсько-українського конфлікту на основі Мінських угод.

Заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд підкреслила, що Вашингтон не планує скасовувати санкції щодо Москви, які були впроваджені через агресію проти України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти