У Росії розповіли про долю подарованої Лаврову ікони з Луганська

19 грудня 2020, 12:32
У МЗС Росії зробили заяву.
МЗС РФ
У МЗС РФ відреагували на скандал з вкраденою іконою / Reuters

У Міністерстві закордонних справ Росії відреагували на скандал з подарованою в Боснії і Герцеговині Сергію Лаврову іконою з окупованого Луганська.

Як передає Інтерфакс з посиланням на МЗС РФ, Росія поверне ікону, подаровану в Сараєво главі МЗС РФ Сергію Лаврову, для з'ясування її походження по лінії Інтерполу.

"Ікона буде повернута дарувальникам для подальшого уточнення її історії по лінії Інтерполу", - йдеться в повідомленні.

відео дня

Раніше історик і переселенець з Луганська Валерій Снєгирьов не виключив, що ікона могла опинитися в Сараєво у зв'язку з війною на Донбасі. Там на боці російських окупантів воював батальйон сербських найманців Йован Шевич.

читайте такожУ Боснії відкрили справу через українську ікону для Лаврова

Вкрадена ікона для Лаврова

  • У рамках візиту до Боснії і Герцеговини глава МЗС РФ Сергій Лавров отримав у подарунок 300-річну українську ікону. Існує гіпотеза, що на окупованій території Донбасу воювали боснійські серби-добровольці. Імовірно, з їх допомогою старовинна українська ікона потрапила в Боснію і Герцеговину.
  • Предстоятель ПЦУ митрополит Київський і всієї України Епіфаній назвав "політичним жестом" у бік Росії інцидент у Сараєво, коли російському міністру закордонних справ Сергію Лаврову подарували старовинну українську ікону з окупованого Луганська.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти