У Кремлі пояснили, чому Путін сам вирішує питання про війська у Карабасі

18 листопада 2020, 12:36
Позиція Ради Федерації РФ щодо введення військ у Нагірний Карабах не впливає на рішення Володимира Путіна, стверджує Дмитро Пєсков.
Путина
Совфед дозволив Путіну вводити війська на території інших країн ще у 2015 році - Пєсков / Reuters

Російські сенатори в середу, 18 листопада, схвалили відправку Володимиром Путіним військового контингенту РФ до Нагірного Карабаху. Однак для такого рішення не потребувалося дозволу Ради Федерації, яка вже надала можливість Путіну вводити війська на території інших держав у 2015 році.

Про це заявив прессекретар російського президента Дмитро Пєсков у коментарі журналістам, повідомляє видання Ведомости.

Раніше, 11 листопада, Пєсков стверджував, що Путіну не потрібен дозвіл для введення збройного контингенту до Нагірного Карабаху, тому що наразі продовжує діяти постанова палати від 2015 року, яку було прийнято напередодні відправки військ до Сирії.

Однак зараз спікер глави РФ зазначив, що Путін запросив дозволу у Радфеда з причини особливої ситуації у Нагірному Карабасі, пов'язаної з тривалістю і масштабністю операції.

"Так, дійсно, була постанова 2015 р., яка і була, і є юридичною базою для прийняття президентом подібних оперативних рішень. Але враховуючи, те що, ви бачите, попереду у нас п'ятирічний термін, який може потім продовжуватися за необхідності, враховуючи таку достатню масштабність і відповідальність цієї місії, був запит на додатковий дозвіл", - сказав він.читайте такожЧому перемога Азербайджану у Нагірному Карабасі - пастка Туреччини і Росії

При цьому Пєсков додав, що фактично дозвіл Радфеда не впливає на право Путіна вводити війська до Нагірного Карабаху.

"Але де-факто це нічого не змінить. Ну, і де-юре, ще раз повторюю, тому що від 2015 р.документ (дозвіл Ради Федерації) діє", - підкреслив Дмитро Пєсков.

Конфлікт у Нагірному Карабасі

  • Азербайджан, Вірменія і Росія підписали 9 листопада угоду про припинення військових дій у Нагірному Карабасі. Згідно з домовленостями, вірменські війська будуть виведені з регіону, а російських миротворців розмістять на лінії розмежування і вздовж Лачинського коридору.
  • Російський президент Володимир Путін підписав відповідний указ, в якому йдеться про те, що до Карабаху відправлені 1960 російських військовослужбовців і військова техніка.
  • 11 листопада Туреччина і Росія підписали домовленості про створення у Азербайджані моніторингового центру, метою якого є контроль над припиненням вогню у Нагірному Карабасі. Питання чисельності та завдань військового контингенту Анкари визначатимуться в адміністрації Ердогана.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти