У ЄС висунули гучне звинувачення проти режиму Путіна і назвали загрозу для РФ

27 лютого 2021, 13:57
Режим Володимира Путіна обрав курс конфронтації з ЄС, підкреслив глава дипломатії Євросоюзу.
Жозеп Боррель
Жозеп Боррель / REUTERS

Глава дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель жорстко оцінив дії режиму президента РФ Володимира Путіна, а також відносини між Росією і ЄС.

Як підкреслив він в ході дискусії, організованої аналітичним центром Atlantic Council, трансляція якої доступна на порталі YouTube, режим Володимира Путіна обрав курс конфронтації з Європейським Союзом і використовує всі наявні засоби для збереження своєї влади в Росії.

"Росія віддаляється від ЄС. Режим Путіна використовує всі засоби, включаючи дезінформацію, щоб забезпечити своє виживання і боротися проти опозиції", - сказав він.

У ЄС висунули гучне звинувачення проти режиму Путіна і назвали загрозу для РФ

Боррель нагадав про свій візит до Москви і сказав, що агресивні дії Кремля показали, "що вони бачать демократичні цінності як екзистенціальну загрозу".

"Цей досвід показав нам, що Росія не хоче взаємодії з Європейським союзом, через те що для них те, що ми уособлюємо, ліберальні цінності і демократія, розглядається як загроза. Щось таке, з чим вони не можуть жити", - додав глава дипломатії ЄС.

читайте такожЄС на прохання України розгляне нові санкції проти Росії

Як відомо, раніше посли країн Європейського Союзу затвердили рішення про санкції проти глав чотирьох російських відомств у зв'язку з арештом опозиціонера Олексія Навального.

Арешт Олексія Навального:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти