У Білому домі розповіли, що Байден скаже Сі Цзіньпіну про Україну

15 листопада 2023, 10:03
15 листопада Сі Цзіньпін має зустрітися з Джо Байденом у Сан-Франциско. Джон Кірбі розкрив деталі майбутніх переговорів.
Джон Кірбі, Джо Байден, Сі Цзіньпін
15 листопада Сі Цзіньпін має зустрітися з Джо Байденом у Сан-Франциско / Колаж: Главред, фото defense.gov, president.gov.ua

Координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що під час зустрічі глави Білого дому з лідером КНР Сі Цзіньпіном обговорюватиметься українське питання. При цьому Джо Байден підкреслить намір США підтримувати Україну і далі.

"Я думаю, вони (лідери, – ред.), безумовно, будуть говорити про те, що відбувається в Україні. Президент (Байден, - ред.) дасть зрозуміти, що ми і далі будемо підтримувати Україну в її боротьбі проти агресії РФ", - підкреслив Кірбі, передає Укрінформ.

За його словами, "Китай міг би зіграти певну роль", якби приєднався до міжнародної підтримки України та посприяв просуванню бачення президента Зеленського про справедливий мир.

відео дня

Зустріч Джо Байдена та Сі Цзіньпіна

Президент Китаю Сі Цзіньпін розпочав свій перший візит до США за останні шість років. У нього запланована зустріч з главою Білого дому Джо Байденом. Однією з головних тим дискусії двох лідерів стануть події в Україні.

Сі Цзіньпін востаннє відвідував США у 2017 році. Вранці в середу, 15 листопада, глава КНР повинен зустрітися з Джо Байденом в Сан-Франциско, а потім відвідати щорічний саміт форуму Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС).

У Bloomberg відзначали, що нові військові переговори США і Китаю пріоритет для зустрічі Байдена і Сі. Ключовою темою переговорів між президентом США Джо Байденом і лідером КНР Сі Цзіньпіном стане відновлення військових зв'язків між двома країнами.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти