Україна зможе винищувачами F-16 бити по Росії: союзник у ЄС дав зелене світло

31 травня 2024, 14:19
141
Коли йдеться про самооборону, у цій ситуації для України не повинно бути жодних кордонів, сказала міністр закордонних справ Нідерландів Ганке Брюінс Слот.
F-16, пілот ВПС США
Україна зможе бити літаками F-16 по Росії, бо має право на самооборону - МЗС Нідерландів / Колаж: Главред, фото: facebook.com/UALandForces, ua.depositphotos.com

Нідерланди не проти, якщо Україна застосовуватиме її винищувачі F-16 по території країни-агресора Росії. У Києва є право на самооборону, і в такому питанні не повинно бути жодних кордонів. Про це заявила міністр закордонних справ Нідерландів Ганке Брюінс Слот.

Як повідомляє Радіо Свобода, вона розповіла про те, що Україна має право на реалізацію принципів самооборони.

"Якщо у вас є право на самооборону, немає меж для застосування зброї... Це загальний принцип", - зазначила Слот.

відео дня

Також Ганке Брюінс Слот наголосила, що Україна має право застосовувати літаки Заходу над територією РФ згідно зі статтею 51 Статуту ООН, де й ідеться про право на самозахист.

Україна зможе винищувачами F-16 бити по Росії: союзник у ЄС дав зелене світло
Коротко про F-16 / Інфографіка: Главред

Винищувачі F-16 для України - головні новини за темою:

Перша група українських пілотів завершила навчання на F-16 на військовій базі США в Аризоні, повідомило 23 травня американське видання Politico. Деталі не розголошуються з міркувань безпеки. Тепер українські пілоти вирушили на додаткову підготовку до Європи.

Бельгія поставить Україні 30 винищувачів F-16, повідомила міністр закордонних справ Хаджа Лабіб. Перші літаки мають прибути до кінця цього року, вся партія - до 2028 року.

Росія створила одну перешкоду для F-16, вважає військово-політичний оглядач групи Інформаційний спротив Олександр Коваленко. Він акцентував увагу на тому, що окупанти стали захищати свої військові аеродроми від безпілотників і касетних ракет.

Що таке F-16

General Dynamics F-16 Fighting Falcon (в перекладі "бойовий сокіл", названий так на честь талісмана Військово-повітряної академії США в Колорадо Спрінгс) — американський багатофункціональний легкий винищувач четвертого покоління, пише Вікіпедія.

Розроблений в 1974 році компанією General Dynamics. Переданий в експлуатацію в 1978 році.

F-16, завдяки своїй універсальності й відносно невисокій вартості, є наймасовішим винищувачем четвертого покоління та користується успіхом на міжнародному ринку озброєнь.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти