Україна отримає корабельні ракети Harpoon і РЗСО - британський міністр оборони

15 червня 2022, 21:50
Велика Британія розглядає можливість відправки Україні конкретних додаткових протикорабельних ракет Harpoon, крім озброєння, яке вона вже обіцяла.
Гарпун, корабель
Україна отримає корабельні ракети Harpoon і РЗСО-британський міністр оборони / ua.depositphotos.com

Влада Великобританії всерйоз розглядає можливість відправки Україні вже найближчим часом додаткових протикорабельних ракет модифікації Harpoon. Про це пише західне авторитетне новинне агентство Reuters з посиланням на слова міністра оборони Сполученого Королівства Бена Уоллеса.

Чиновник заявив, що поставка керованих реактивних систем залпового вогню (РСЗВ), яку Лондон пообіцяв Києву, буде "неминучою".

"Очевидно, що ми вивчаємо більші протикорабельні можливості, ніж ми вже заклали, в сімействі систем озброєнь Brimstone", - сказав Уоллес.

Також британський військовий міністр зазначив, що Великобританія ретельно вивчає можливість доповнити голландські і данські поставки озброєння Україні своїми протикорабельними ракетами Harpoon.

Крім того, за словами міністра, для України потрібно зробити більше і в плані навчання військовослужбовцям. Це стало поступово настільки ж важливим, як і відправка зброї, підсумував Уоллес.

читайте такожРакети Harpoon вже на бойовому чергуванні ЗСУ: ЧФ відійшов, щоб не піти шляхом "Москви" - Резніков

Зустріч 40 міністрів оборони на авіабазі США Рамштайн

26 квітня на авіабазі ВПС США Рамштайн в Німеччині відбулася зустріч Міжнародної консультативної групи з питань підтримки України за участю міністрів оборони понад 40 країн, у тому числі міністра оборони України Олексія Рєзнікова. Зустріч ініціював голова Пентагону Ллойд Остін.

Той заявив, що союзники будуть щомісяця зустрічатися для обговорення оборонних потреб України.

Пізніше керівник Міноборони Олексій Резніков заявляв - Київ очікує від зустрічей у такому форматі продовження і посилення поставок зброї від західних союзників - причому тих, які значно посилять ЗСУ і будуть вкрай неприємними для російських окупантів.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти