"У нас два 300-х": в РДК розповіли подробиці рейду в Бєлгородську область

24 травня 2023, 19:45
Загалом бійцям вдалося зайти на 42 км углиб Росії. Деякі населені пункти вони контролювали протягом доби.
РДК, легион Свобода России
В РДК розповіли подробиці рейду в Бєлгородську область / Колаж: Главред, фото: скріншот

Добровольчі формування, які зайшли цього тижня до Бєлгородської області країни-агресорки Росії, не зазнали втрат у ході бойових зіткнень. Про це на брифінгу, який пройшов неподалік від кордону на півночі України, повідомив командир РДК Денис Нікітін з позивним White Rex.

"Слава богу, у російського добровольчого корпусу є лише втрати у поранених, легких поранених. У нас два 300-ті. По техніці у нас тільки придбання ", - розповів White Rex.

Також командир бійців спростував повідомлення російських ЗМІ про те, що РДК та легіон "Свобода России" – знищені. "У нас є трофейна техніка, зброя, певні успіхи. Я хочу довести, що можливо битися проти тирана, що влада Путіна – не безмежна, що ФСБ може бити, контролювати, катувати неозброєних, але як тільки вони зустрічаються з повноцінним спротивом, вони тікають ", - сказав боєць.

За словами Нікітіна, загалом бійцям вдалося зайти на 42 км углиб Росії. Деякі населені пункти вони контролювали протягом доби.

"У черговий раз, коли ми пересікаємо кордон РФ, ми бачимо, що військово-політичне керівництво не готове до такого. Вони багато розповідали, що укріпляють лінію кордону, витрачають мільярди – зуби дракона, пости, якесь там суперспостереження. Коли доходить до справи, все це сиплеться. Чим потужніше ми заходимо, тим більше часу їм потрібно для прийняття рішень", - додав він.

Ситуація у Бєлгородській області

22 травня вранці у Мережі з'явилася інформація про те, що російські добровольці легіон "Свобода Росії" і російський добровольчий корпус почали свою військову операцію в прикордонних районах Білгородської області. Рейди були і в Брянській області. Також відомо, що на Білгородщині знищено контрольно-пропускний пункт РФ.

Як зазначили у Головному управлінні розвідки Міноборони України, легіон "Свобода Росії" і РДК на Білгородищині проводять операцію зі створення смуги безпеки для захисту мирних українців. В операції беруть участь виключно громадяни РФ.

Вранці 23 травня добровольці легіону "Свобода Росії" заявили, що операція зі звільнення Бєлгородської області країни-агресорки Росії продовжується. Бійці просуваються вперед, зустрівши світанок на території, яку вони вже зайняли.

24 травня міністр оборони країни-агресорки Росії Сергій Шойгу вирішив прокоментувати прорив РДК та легіону "Свобода Росії" на територію Бєлгородської області. Він видав, що у ході операції нібито було ліквідовано 70 солдатів ЗСУ.

Дивіться відео, як командир РДК розповів про похід на Бєлгород:

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти