Третій раунд переговорів Росії та України відбудеться цими вихідними - уряд ФРН

5 березня 2022, 06:18
Під час телефонної розмови з канцлером Німеччини Олафом Шольцем президент Росії Володимир Путін заявив, що делегації проведуть переговори 5 або 6 березня.
Олаф Шольц
Олаф Шольц поговорив телефоном з Путіним / Фото Reuters

Третій раунд переговорів між Україною та Росією запланований на вихідні 5 або 6 березня. Про це в ході телефонної розмови в п'ятницю заявив канцлеру Німеччини Олафу Шольцу президент Росії Володимир Путін.

Зазначається, що Путін і Шольц обмінялися "різними точками зору" з приводу війни Росії проти України. Німецький канцлер закликав керівництво РФ негайно припинити всі бойові дії й надати гуманітарний доступ в райони, де ведуться бої.

"Президент Путін повідомив канцлеру, що Росія та Україна запланували в ці вихідні третій раунд переговорів. Путін і Шольц домовилися про подальші переговори найближчим часом", - заявили в німецькому уряді.

відео дня

Раніше в Офісі президента також сказали, що третій раунд переговорів України та РФ може відбутися 5 або 6 березня.

Переговори України та Росії

Перші переговори України та Росії після початку широкомасштабного вторгнення РФ на наші території відбулися 28 лютого. Тоді за результатами переговорів радник голови ОП Михайло Подоляк заявив, що делегації встановили пріоритетні теми, за якими намітили низку рішень. Вони вирушили для консультацій у свої столиці. Також Подоляк тоді зазначив, що переговори були важкими, але Росія не висувала ультиматумів.

3 березня відбувся другий раунд переговорів української та російської делегацій.

Члени української делегації в переговорах з Росією Михайло Подоляк І Давид Арахамія заявили, що переговори між Україною та Росією йтимуть важко.

За їхніми словами, українська сторона не піде на поступки, які можуть принизити боротьбу за свободу

"Позиція Росії жорстка, але і позиція України теж жорстка, тому переговори йтимуть важко, але вони йтимуть", - сказав він.

Пізніше радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк розповів про підсумки другого раунду українсько-російських переговорів. За його словами, поки що не вдалося отримати результатів, на які розраховували.

Подоляк додав, що Україна і РФ найближчим часом створять канали зв'язку та взаємодії для організації гуманітарних коридорів.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти