Росія готова бомбити українські міста, поки вони не здадуться - CNN

5 березня 2022, 05:42
Майбутні дні в Україні будуть ще гіршими - з великою кількістю смертей, страждань і руйнувань, оскільки окупанти перекидають більш важке озброєння.
Харків
Окупанти продовжуватимуть бомбити українські міста / Фото Reuters

Країна-агресор Росія змінила стратегію війни в Україні на тлі того, що початковий план швидкого захоплення Києва та повалення уряду провалився. Тепер вони готові бомбити українські міста, поки вони не підкоряться. Це може призвести до значних жертв серед цивільного населення.

Про це пише CNN з посиланням на високопоставленого представника західної розвідки.

"Важка зброя не лише важча за вагою, але і важча з точки зору шкоди, яку вона може завдати. І вони набагато менш розбірливі. Значить, більше жертв. Це дуже грубий підхід", - сказав чиновник.

відео дня

За його словами, у російської влади "зовсім інші стандарти, коли мова йде про повагу до людського життя".

"Майбутні дні, ймовірно, будуть ще гіршими, з більшою кількістю смертей, страждань і руйнувань, оскільки російські збройні сили перекидають більш важке озброєння та продовжують свої атаки по всій країні", — заявив у п'ятницю генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг.

Держсекретар США Ентоні Блінкен повторив цю думку під час пресконференції в Брюсселі в п'ятницю, де він зустрічається з європейськими союзниками.

"Атаки Кремля завдають все більшої шкоди цивільному населенню. Сотні, якщо не тисячі українців було вбито, набагато більше поранено, як і громадян інших країн. Більше мільйона біженців виїхали з України в сусідні країни. Мільйони людей по всій Україні опинилися в пастці у все жахливіших умовах, оскільки Росія руйнує важливу інфраструктуру", - сказав Блінкен.

читайте такожСпочатку - лише над Києвом і Заходом: у США допускають забезпечення безпольотної зони над УкраїноюГазета Washington Post писала, що, за словами високопоставленого представника західної розвідки, найближчими днями ймовірні значні жертви серед цивільного населення, "величезні людські жертви".

При цьому Блінкен і Столтенберг виступили проти закликів до створення безпольотної зони в Україні, попередивши, що це може призвести до "повномасштабної війни в Європі".

Президент України Володимир Зеленський засудив рішення НАТО не вводити безпольотну зону над Україною. За його словами, керівництво НАТО дало добро на подальші бомбардування українських міст.

Як повідомляв Главред, глава МЗС України Дмитро Кулеба звернувся до західних країн із закликом про негайне закриття повітряного простору над Україною у зв'язку з військовою агресією Росії.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти