Стрілянина в університеті в Пермі: ЗМІ повідомили про долю нападника

20 вересня 2021, 10:20оновлено 20 вересня 2021, 12:49
За даними Слідчого комітету РФ, Тимур Бекмансуров, який відкрив стрілянину в пермському виші, чинив опір правоохоронцям при затриманні та був поранений.
Стрілянина в університеті в Пермі: ЗМІ повідомили про долю нападника
Студенти вистрибували з вікон, рятуючись від стрілка / скріншот

Співробітники МВС при затриманні поранили хлопця, який 20 вересня відкрив стрілянину в будівлі Пермського університету.

Спочатку Федеральное агенство новостей повідомляло, що стрілка ліквідували спецслужби, які оперативно приїхали на місце НП. РИА Новости писало, що нападника затримали. За даними агенції, у виші повідомили прочотирьох постраждалих. У МВС уточнили, що є загиблі та поранені.

Телеграм-канал Раньше всех. Ну почти повідомив, що стрілець, який напав на пермський виш, важко поранений. Було опубліковано фото.

Стрілянина в університеті в Пермі: ЗМІ повідомили про долю нападника
t.me/bbbreaking

Пізніше Слідчому комітеті РФ уточнили, що хлопець, який відкрив стрілянину в пермському виші, чинив опір правоохоронцям при затриманні та був поранений. За даними СК РФ, внаслідок атаки загинули п'ятеро людей, ще шестеро - поранені. За даними МОЗ, постраждали 14 осіб.

Особу "пермського стрілка" встановили, це студент університету. Порушено кримінальне провадження про вбивство.

Повідомляється також, що стрілець 2003 року народження був озброєний гладкоствольною рушницею Huglu 12 калібру, після перестрілки нападник помер на місці.

Стрілянина в університеті в Пермі: ЗМІ повідомили про долю нападника

Пізніше стало відомо, що Тимур Бекмансуров живий, але перебуває у важкому стані та підключений до апарату ШВЛ, повідомляє Baza з посиланням на Слідчий комітет.

Спочатку, за інформацією університету, він помер після поранення під час затримання. Смерть Бекмансурова підтвердив і губернатор Пермського краю.

Стрілянина в університеті в Пермі: ЗМІ повідомили про долю нападника

Раніше з'явилася інформація, що невідомий відкрив стрілянину в будівлі Пермського державного університету. Студенти вистрибували з вікон.

На місці події працюють співробітники ФСБ, Росгвардіі, МВС і Слідчого комітету. Повідомлялося, що внаслідок нападу є поранені, їхня кількість уточнюється.

За попередніми даними, стрілянину влаштував 18-річний Тимур Бекмансуров.

Тимур Бекмансуров
Тимур Бекмансуров / Фото @112

Було опубліковано фото стрілка і оприлюднена сторінка в соцмережах, де він поетапно розповідає, як збирався влаштувати стрілянину.

У дописі йдеться: "Подія не є терактом (принаймні з юридичної точки зору). Я не перебував в екстремістських організаціях, був не релігійний і аполітичний. Ніхто не знав про те, що я збирався зробити, всі дії я проводив самостійно".

Як повідомляв Главред, в російському місті Казань (столиця Республіки Татарстан) в гімназії №175 у вівторок, 11 травня, сталася стрілянина. Її влаштував 17-річний Ільназ Ренатович Галявієв. Жертвами атаки стали дев'ятеро осіб - один учитель і школярі, ще 32 - постраждали.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти