США і Європа готують "сюрприз" для оточення Путіна

4 лютого 2021, 01:07
Проти соратників Путіна планують запровадити нові санкції.
США і Європа готують 'сюрприз' для оточення Путіна
США і Європа хочуть разом покарати соратників Путіна / Reuters

США і Європейський Союз обговорюють питання реакції на зловмисну активність Росії, зокрема, запровадження санкцій щодо людей з близького оточення президента РФ Володимира Путіна.

"Президент Байден звичайно обговорював з багатьма європейськими партнерами широке коло питань, що становлять взаємний інтерес, в тому числі по Росії",- заявила прессекретар Білого дому Джен Псакі, відповідаючи на питання, чи ведуть США переговори з союзниками в Європі про переслідування осіб з близького оточення Путіна.

"Що стосується того, якими можуть бути санкції або якою може бути наша відповідь, президент, звичайно, залишає за собою право відповісти способом, який він вибере в будь-який час", - додала вона.

У той же час спікер Білого дому нагадала, що президент США віддав розпорядження директору національної розвідки провести огляд і надати комплексну оцінку зловмисної діяльності Росії. Це стосується, в тому числі хакерських атак на федеральні установи і бізнес-структури США.

читайте такожШирокі санкції проти Росії: Кравчук розповів про свої очікування від Байдена

Крім того, переглядаються повідомлення про грошові винагороди, які пропонували росіяни в Афганістані за атаки проти американських військових. Окремо вивчаються факти застосування хімічної зброї Урядом РФ, а також його спроби втрутитися в президентські вибори в США в 2020 році.

"Ми почекаємо завершення цього огляду, і тоді наша команда з питань політики прийме рішення про будь-які конкретні кроки у відповідь", - підкреслила Псакі, пише Укрінформ.

Санкції проти Росії - про що раніше повідомляв Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти