Байден "не стримувався" в розмові з Путіним: в Білому домі розкрили нові деталі бесіди двох президентів

29 січня 2021, 07:02
Лідери країн зачепили тему мітингів у Росії на підтримку Олексія Навального.
Джо Байден
Джо Байден / Фото Reuters

У вівторок, 26 січня відбулася перша телефонна розмова 46-го президента США Джо Байдена та його російського колеги Володимира Путіна.

Під час бесіди Байден висловив стурбованість через ситуацію з російським опозиціонером Олексієм Навальним і затриманими в ході акцій. Про це в четвер на брифінгу повідомила прес-секретарка Білого дому Джен Псакі.

За її словами, США продовжать інформувати Москву про свою позицію щодо ситуації з Навальним.

"Він не стримався, висловивши стурбованість з приводу поводження з Олексієм Навальним і поводження силовиків з учасниками протесту, і ми безумовно продовжимо говорити про це з російською стороною на багатьох рівнях", - сказала Псакі.

Прессекретарка додала, що Байден "ніколи не стримувався в емоціях з приводу питань, що стосуються президента Путіна, і не приховував свою стурбованість у зв'язку з діями російського уряду, і він ясно і однозначно сказав про це під час телефонної розмови".

Перша розмова Байдена і Путіна - про що раніше писав Главред:

  • У вівторок, 26 січня, президент США Джо Байден і глава Кремля Володимир Путін провели першу телефонну розмова, в ході якої обговорили ситуацію в Україні.
  • У Білому домі пізніше уточнили, що Байден сам подзвонив президенту Росії.
  • За словами прес-секретаря російського президента Путіна Дмитра Пєскова, розмова тривала більше 35 хвилин. Телефонні переговори лідерів Росії та США відбулися на прохання Кремля.
  • Прес-секретарка Білого дому Джен Псакі заявила, що серед тем була пропозиція Байдена про продовження нового договору про скорочення стратегічних наступальних озброєнь з Росією на п'ять років і "рішуча підтримка США суверенітету України" перед обличчям триваючої російської агресії.
  • Водночас в Кремлі повідомили, що Путін і Байден обговорили "внутрішньоукраїнське врегулювання", а також російську ініціативу про проведення саміту постійних членів Радбезу ООН.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти