У Байдена оголосили про цілі політики США щодо Росії

29 січня 2021, 21:52оновлено 30 січня 2021, 01:23
У Вашингтоні готові вести перемовини з Москвою щодо низки стратегічних питань.
Байден
У Байдена вважають, що США повинні залучити Росію до відповідальності за погрози / Reuters

Крок до продовження договору про скорочення стратегічних наступальних озброєнь (СНО-3) є тільки початком серйозних перемовин США і Росії. Сторони повинні провести перемовини з усіх питань, пов'язаних з ядерними загрозами в світі. Однак поряд з дискусією Вашингтон повинен шукати механізми примусу Росії до відповідальності за її агресивну поведінку і погрози на адресу Штатів та американських союзників.

Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван під час свого виступу на вебінарі Інституту миру у Вашингтоні. За його словами, продовження угоди СНО-3 - це тільки перший крок. Далі потрібно проводити більш ґрунтовні перемовини, які стосуються викликів, що не охоплюють аспектів договору.

"Повинні бути серйозні ґрунтовні перемовини по всьому спектру ядерних викликів і загроз поза договором СНО-3. Тут є й інші надзвичайні ситуації і виклики", - сказав чиновник.

При цьому він додав, що незважаючи на дискусію, Вашингтон повинен бути готовим застосовувати механізми примусу Росії до відповідальності за загрози США і державам-союзникам. В рамках такого підходу планує працювати адміністрація Байдена.читайте також"Допоки ядерна торпеда допливє, Росії вже не буде": у США висміяли новітню зброю з РФ

"Ми повинні бути здатні змушувати Росію платити і стикатися з наслідками її агресивної поведінки через загрози США та нашим союзникам, а у той же час вести з ними серйозні перемовини зі стратегічних питань. Цей підхід і збирається реалізовувати наша адміністрація", - підкреслив Салліван.

Ядерна угода США і Росії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти