Росія вербує сирійських найманців для участі в міських боях в Україні - WSJ

7 березня 2022, 04:34
Скільки саме сирійських найманців вже завербовано - невідомо. Однак деякі з них вже знаходяться в Росії та готуються вступити у війну проти України.
Путін, Сирія
Росія пропонувала добровольцям з Сирії від 200 до 300 доларів / Reuters

Росія вербує для війни в Україні сирійців, які вміють вести бойові дії в міських умовах міста.

Скільки саме сирійських найманців вже завербовано - невідомо. Однак деякі з них вже знаходяться в Росії та готуються вступити у війну, яку розв'язала РФ по відношенню до України. Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на чотирьох американських чиновників.

Зазначається, що Росія пропонувала добровольцям з Сирії від 200 до 300 доларів, щоби поїхати в Україну.

відео дня

Експерт WSJ, науковий співробітник Інституту вивчення війни у Вашингтоні Дженніфер Кафарелла уточнила, що сирійські бойовики провели майже десятиліття, борючись в міських умовах, водночас російським силам, в основному призваним на військову службу, не вистачає цього набору навичок.

Як повідомляв Главред, Пентагон не фіксує істотного просування російських військ за попередню добу. 64-кілометрова колона під Києвом як і раніше стоїть на місці (зовнішні спостерігачі припускають, що вона загрузла в багнюці та, найімовірніше, спалила все пальне).

За даними Міноборони України, за 11 днів війни в Україні втрати Росії склали понад 11 тис. осіб особового складу та тисячі одиниць техніки.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти