РФ відкриває "другий фронт": планує вторгнення в Молдову у 2023 році

19 грудня 2022, 15:48
РФ планує створити з'єднання з придністровським регіоном, не виключив Олександр Мустяце.
Молдова, Росія, прапори
У Молдові не виключають ймовірності атаки РФ / ru.publika.md

У РФ є кілька сценаріїв, в яких Москва спробує включити наземне вторгнення через північ України в напрямку Республіки Молдова.

Про це заявив директор Служби інформації та безпеки Молдови Олександр Мустяце в інтерв'ю для TVR Moldova.

"Питання не в тому, чи зробить Російська Федерація новий наступ на територію Республіки Молдова, а в тому, коли це станеться: або на початку року, в січні, лютому, або пізніше, березень, квітень. Але, судячи з наявної у нас інформації, Російська Федерація має намір піти далі. З метою створення з'єднання з придністровським регіоном, який є територією Республіки Молдова, і тоді можна однозначно сказати, що так, вони мають намір дійти сюди. Що буде далі, їхні наміри щодо Кишинева ми можемо обговорювати, але це реальний і дуже високий ризик", — сказав він.

Мустяце також додав, що найбільший склад боєприпасів в Європі, в Ковбасному, охороняється росіянами, а однією з гіпотез є використання цих боєприпасів у можливому військовому протистоянні.

Раніше після серії вибухів у невизнаній "Придністровській Молдавській Республіці"ввели" червоний рівень терористичної небезпеки".

"Глава Придністров'я" провів "засідання Радбезу" з питання "терористичних атак проти об'єктів інфраструктури та держустанов".

"Червоний рівень терористичної небезпеки" передбачає прийняття додаткових заходів щодо забезпечення безпеки, заявив лідер так званої "ПМР".

Влада невизнаної "республіки" заявила, що в Придністров'ї зафіксовано вже три теракти: проти будівлі МДБ, військової частини в селі паркани і вишки радіотелецентру.

Читайте більше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти