РФ має закінчити війну і відбудувати Україну: у США назвали умови скасування антиросійських санкцій

4 березня 2022, 06:59
Росія повинна визнати суверенітет і територіальну цілісність України, а також її право на існування, заявила заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд.
Вікторія Нуланд
Вікторія Нуланд назвала умови скасування санкцій проти РФ / УНІАН

Нові санкції Заходу щодо Росії будуть скасовані у разі припинення РФ війни проти України. Про це заявила заступник держсекретаря США з політичних справ Вікторія Нуланд.

"Санкції закінчаться, якщо Росія закінчить цю війну і допоможе відбудувати Україну, відновить мир і визнає суверенітет і територіальну цілісність даної країни", а також її "право на існування", - сказала Нуланд в інтерв'ю ТАСС.

За її словами, зараз Кремль фактично "заперечує саме право України на існування".

відео дня

Відповідаючи на запитання про те, чи будуть Штати визнавати червоні лінії Росії щодо забезпечення її безпеки (відмова від надання Україні членства в НАТО і подальшого розширення на Схід), Нуланд сказала так:

"Ми були готові говорити про переважну більшість питань, які Росія поставила на стіл, про все - запобігання конфліктів в ході військової діяльності, скорочення [числа і масштабів] військових навчань. Ми навіть заявили, що у нас ніколи не було жодного наміру розміщувати наступальні озброєння в Україні.

"Але ми не збиралися говорити іншій країні, як і з ким вступати в альянси. І ми не збиралися дозволяти Росії ухвалювати рішення за НАТО", - додала дипломат.

При цьому заступник держсекретаря США підкреслила, що "в XXI столітті, коли є дипломатичний варіант дій, немає виправдання вторгненню в іншу країну".

"Україна представляла нульову загрозу Росії, НАТО представляла нульову загрозу Росії", - сказала Нуланд.

Дипломат також звинуватила Москву в прагненні реінкорпорувати Україну і Білорусь в Росію і відтворити Радянський Союз і, по суті, повернути РФ до "якоїсь радянської фантазії 1979 року".

Як повідомляв Главред, через повномасштабне вторгнення Росії в Україну країни Заходу застосували до РФ і персонально до її лідерів жорсткі санкції. Міжнародне рейтингове агентство S&P менш ніж за тиждень стрімко знизило рейтинг Росії з ВВ+ до ССС-. В агентстві зазначають, що зниження рейтингу відбулося через запроваджпння заходів, які істотно підвищують імовірність дефолту.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти